Quantcast

Berlyno kino festivalio apdovanojimai įteikti po atviru dangumi

Sekmadienio vakarą Vokietijos sostinės Muziejų saloje buvo įteikti Berlyno kino festivalio apdovanojimai.

„Berlinale“ nugalėtojai jau buvo paskelbti kovo mėnesį, tačiau dėl pandemijos jie tik dabar gavo savo statulėles. Sekmadienio vakaro ceremonija buvo surengta lauke.

„Auksinio lokio“ apdovanojimas už geriausią filmą atiteko satyriniam rumunų režisieriaus Radu Jude filmui „Bad Luck Banging or Loony Porn“ („Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno“) apie mokytoją, kuris patenka į keblią padėtį dėl sekso vaizdajuostės.

Taip pat buvo įteikti keli „Sidabriniai lokiai“, vienas jų – už geriausią pagrindinį vaidmenį atiteko Maren Eggert už vaidmenį tragikomedijoje „Ich bin dein Mensch“ („Aš – tavo vyras“). Joje ji vaidina mokslininkę, kuri turi išbandyti robotą humanoidą kaip partnerį.

„Sidabrinio lokio didysis žiuri prizas“ atiteko režisierės Marijos Speth dokumentiniam filmui „Herr Bachmann und seine Klasse“ („Ponas Bachmannas ir jo klasė“) apie vokiečių mokyklos klasę ir nepaprastą jų mokytoją.

71-oji Berlinalė šiais metais dėl koronaviruso buvo suskaidyta. Kovo mėnesį ekspertai žiūrėjo filmus internete, o dabar jie buvo pasiūlyti žiūrovams ekranuose po atviru dangumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių