Quantcast

BALTO leidybos namai pristato: knygų naujienos

  • Teksto dydis:

BALTO leidybos namai pristato dvi naujas knygas.

Nicholas Sparks „Dviese“

32-ejų Raselas Grinas gali tik džiaugtis gyvenimu. Jis turi nuostabią žmoną, žavią šešerių dukrelę, sėkmingą karjerą reklamos versle ir prabangius namus Šarlotėje. Toks gyvenimas – tikra svajonė, kurią įgyvendinant svarbiausias vaidmuo tenka Raselo žmonai Vivijanai. Tačiau pamažu po spindinčia tobulo gyvenimo išore ima ryškėti tamsios dėmės. Raselą gerokai pritrenks suvokimas, kad viskas, ką jis priėmė neklausinėdamas ir tikėdamas, jog to nusipelnė, staiga ims slysti iš po kojų.

Ir staiga vos per kelis mėnesius Raselo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis – jis netenka darbo, žmonos ir priverstas vienas rūpintis dukra. Jam itin sunkiai sekasi priimti naują gyvenimą, o dar sunkiau – kažką daryti. Vis dėlto Raselas ryžtasi imtis veiksmų ir leidžiasi į bauginančia išgyvenimo ir pokyčių kelionę, kurioje teks pasitikrinti savo galimybes ir emocinę stiprybę. Galbūt jis ras laimę ten, kur kažkada net neįsivaizdavo ieškosiąs. Jis supranta, kad svarbiausia nuo pasaulio negandų apsaugoti dukterį. Kai netikėtas susitikimas priverčia Raselą vėl patikėti meile, jis priima tai su jauduliu ir susidomėjimu. Netrukus Raselas supras, kad besąlygiška meilė yra dovanojama, o ne uždirbama.

Reshma Saujani „Būkite drąsios, ne tobulos“

Ar nusikamuojate kasdien stengdamasi ne tik nudirbti visus darbus, bet ir atlikti juos nepriekaištingai? Ar dažnai neužmiegate, nes nesiliaujate galvojusi apie mažiausias klaidas, arba nerimaujate dėl to, ką kas nors apie jus mano? Ar jūs sau neleidžiate patirti nesėkmės?

Esate ne viena. Moterys nuo mažumės mokosi elgtis atsargiai. Gero linkintys tėvai ir mokytojai mergaites apdovanoja už romumą ir mandagumą, ragina būti atsargias, kad neužsigautų, ir kreipia link veiklos, kuria užsiimdamos galėtų iškart sublizgėti. O iš berniukų tikimasi, kad jie garsiai kalbės, susipurvins, grubiai žais ir įkops į patį karstynės viršų. Kitaip tariant, berniukai auklėjami taip, kad užaugtų drąsūs, o mergaitės – tobulos. Todėl užaugome nesėkmės bijančiomis moterimis. Laikas pažaboti savo baimę, kad ji neužgožtų svajonių, neribotų pasaulio ir šitaip nemenkintų mūsų galimybių būti laimingoms.

Šioje knygoje, kurią parašyti įkvėpė TED konferencijoje pasakyta ir didelio populiarumo sulaukusi jos kalba, Reshma Saujani parodo, kaip atsisveikinti su tobulumu ir iš naujo save užprogramuoti drąsai.

balto.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių