Quantcast

Baltijos Asamblėjos premija – balerinai iš Lietuvos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje įteiktos  tradicinės Baltijos Asamblėjos premijos, tarp laureačių – baleto šokėja iš Lietuvos Jurgita Dronina.

J. Droninai teko 2018 metų Baltijos Asamblėjos meno premija už įspūdingus pasirodymus didžiausiose pasaulio scenose, pranešė Seimas.

Literatūros premija skirta Gundegai Repšei iš Latvijos už istorinių romanų serijos „Mes. Latvija. XX amžius“ idėją ir koncepciją, trylikos romanų serijos leidimo kuravimą, taip pat už vieną iš šios serijos romanų – „Bogene“.

Šių metų Baltijos Asamblėjos mokslo premija už reikšmingą indėlį plėtojant kompleksinių sistemų ir stochastinių procesų teoriją teko mokslininkei Elsai Heinsalu iš Estijos.

Apdovanojimai už išskirtinius pasiekimus inovacijų ir naujųjų technologijų srityse ir Baltijos valstybių bendradarbiavimo inovacijų bei technologijų plėtros srityse stiprinimą įteikti įmonėms  „Šviesos konversija“ (Lietuva), „Lasma“ (Latvija) ir „Ridango“ (Estija).

Šiais metais Baltijos Asamblėja taip pat medaliais apdovanojo 16 asmenų, ypač nusipelniusių stiprinant savo šalių ir Baltijos valstybių vienybę, bendradarbiavimą.

Baltijos Asamblėjos apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus įsteigti siekiant skatinti įvertinti ryškiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti juos kitose valstybėse.

Apdovanojimai suteikia galimybę stiprinti Baltijos valstybių bendradarbiavimą, leidžia susipažinti su kaimyninių šalių laimėjimais ir kelti literatūros, meno ir mokslo lygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių