Quantcast

„Ąžuoliuko“ choro veteranų klubas švenčia dvidešimtmetį

„Ąžuoliuko“ choro veteranų „Ąžuolų“ klubas mini 20 metų sukaktį. Šia proga vidutinio ir garbingo amžiaus vyrai rengia šventinį koncertą.

Per 30 įvairių profesijų vyrų besirengdami koncertui prisiminė, kaip prieš kelias dešimtis metų patys traukė garsius kūrinius „Ąžuoliuko“ chore didžiausiose Lietuvos ir užsienio scenose. Dabar šie vyrai susibūrę į „Ąžuolų“ klubą ir jau mini 20 metų veiklos sukaktį. Mintis įkurti „Ąžuolų“ klubą gimė daugiau nei šimtui vyrų uždainavus bendrame koncerte. Tuomet nutarta susiburti ir imtis ne tik muzikinės veiklos, bet ir palaikyti bei finansiškai remti „Ąžuoliuko“ chorą, kaupti archyvinę medžiagą.

„Prasidėjo jis nuo 60 narių, dabar jau yra 160. Klube gali būti visi, kurie šiek tiek dainavo „Ąžuoliuke“. Dabar užaugo nauji ąžuoliukiečiai. Deja, jau yra ir išėjusių anapilin klubo narių. Bet bendras skaičius visada didėja“, – sako „Ąžuolų“ klubo valdybos pirmininkas Dainius Čižas.             

Minėdami sukaktį „Ąžuolų“ klubo nariai ruošiasi ir uždaram renginiui, kuriame žada pristatyti choristų pamėgtus ir gerai visiems žinomus kūrinius bei dalį naujo repertuaro.

„Repertuaras iš tiesų labai platus, nes vyrų choras yra dalyvavęs daugybėje festivalių. Kurį laiką veikla buvo nutrūkusi, o repertuaras liko. Kadangi turime nedaug laiko pasiruošti klubo jubiliejiniam vakarui, mes pasirinkome anksčiau dainuotus, tradicinius kūrinius, net ir tokius, kurie skambėjo prie H. Perenšteino. Naujų kurinių bus vienas kitas, kuriuos per trumpą laiką spėjome parengti“, – repertuarą pristato dirigentas Povilas Gylys.

„Ąžuoliuko“ choras įkurtas daugiau kaip prieš 50 metų. Šiandien jį sudaro 8 chorai. 20 metų „Ąžuolų“ klubo veikloje dalyvaujantys chorų veteranai – ir broliai, ir tėvai su sūnumis. Klubo nariai viliasi, kad jo veikloje bus galima sulaukti ir trijų kartų. O gyvuoti ir koncertuoti vyrai žada tol, kol turės energijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių