Quantcast

„Auroje“ atgis žymių Izraelio choreografų kūrinys

Kauno šokio teatras „Aura“, Izraelio choreografai Yossi Berg ir Oded Graf Kaune pristato šokio spektaklį „Time Line“.

Vienos dienos pasirodymui, spektaklis į Kauną grįžta po kelerių metų pertraukos.
Choreografų Y.Berg ir O.Graf pavardės Lietuvos šiuolaikinio šokio mylėtojams žinomos: izraeliečių spektaklis „Paklydęs žvėris“, prieš savaitę rodytas 21 Tarptautinio šokio festivalio AURA programoje Kaune, abejingų nepaliko. Žiūrovai ašarojo ir trupę palydėjo ilgesingais, bene ilgiausiais aplodismentais per visą festivalį.

Išvažiuodami iš Lietuvos, choreografai paliko dovaną: kartu su Birute Letukaite pastatytą, dabar atgaivintą spektaklį „Time Line“, Izraelio choreografų pastatytą AUROJE 2006 m. Jis iš naujo prikeliamas scenai ne tik specialaus kvietimo į Lenkijos festivalį „Scena Otwarta“ dėka, bet ir žiūrovų pageidavimu, kurie įspūdingą kūrinį turėjo progą pamatyti tik keturis kartus.

„Nusprendėme, kad „Scena Otwarta“ kvietimas ir šiųmetinė Yossi ir Oded viešnagė – gera proga prikelti taip retai rodomą jų kūrinį, – kalbėjo šokio teatro koordinatorė Gintarė Masteikaitė. – Jį demonstravę esame tik keturis kartus, dėl to, kad kūrinys nepaprastai brangus, reikalauja daug techninių ir žmogiškųjų sąnaudų. Tačiau šį spalį Kaune bus suteikta dar viena proga jį išvysti.“

Spektaklyje auditoriją pasitinka ne tik tradicinis apšvietimas, bet ir lazerių šviesos, video projekcijos, naudojama speciali įgarsino sistema, kuomet prie šokėjų prisegami mikrofonai, specialiam erdvinio garso efektui išgauti.

Muziką spektakliui sukūręs kompozitorius Vytautas V. Jurgutis už kūrinį “Time Line” pelnė “Metų muzikos kūrinio 2006” apdovanojimą.

Kas: Time Line (chor. Yossi Berg, Oded Graf, Birutė Letukaitė).
Kur: „Girstučio“ kultūros ir sporto centras (Kovo 11-osios g. 26).
Kada: Spalio 5 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių