Quantcast

Atšaukiamas Baltijos gitarų festivalis

  • Teksto dydis:

Atšaukiamas birželio pabaigoje Birštone turėjęs vykti Baltijos gitarų festivalis. Renginio organizatoriai tikisi, kad šiemet suplanuota renginio programa bus įgyvendinta kitais metais, o viena pagrindinių festivalių dalių – konkursas – šiemet vyks nuotoliniu būdu.

Kaip praneša festivalio organizatoriai, nors įprastu formatu festivalis nevyks, Baltijos gitarų kvartetas visus klasikinės gitaros atlikėjus kviečia dalyvauti nuotoliniu būdu organizuojamame konkurse.

„Džiaugiamės, kad didžioji dalis mūsų rėmėjų sutiko ir šiemet įsteigti dovanas konkurso nugalėtojams, tad labai kviečiame visus dalyvauti konkurse nors ir tiesiai iš savo kambario“, –sako projekto vadovas Chrisas Ruebensas.

Konkurso dalyvių atsiųstus vaizdo įrašus vertins ne tik Lietuvos gitaristai, bet ir puikiai klasikinės gitaros pasaulyje žinomi veidai iš Kanados, Vokietijos, Didžiosios Britanijos. Dalyvauti konkurse ir siųsti vaizdo įrašus galima iki birželio 10 d.

2009 metais Baltijos gitarų kvarteto nariai pradėjo rengti tarptautinį Baltijos gitarų festivalį. Koncertuodamas užsienyje ir dalyvaudamas įvairiuose festivaliuose, kvartetas dažnai lankosi kitų gitaros atlikėjų, niekada nekoncertavusių Baltijos šalyse, pasirodymuose. Stebint kitų gitaros atlikėjų kūrybą, muzikantams kilo idėja Baltijos šalyse organizuoti koncertus ir pristatyti geriausius pasaulyje gitaros virtuozus. Jau kelerius metus klasikinės gitaros festivalis vyksta Birštono kurhauze, kur klasikinė gitara skamba nuo XIX a.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių