Quantcast

Artimieji praneša, kur bus galima atsisveikinti su Z. Kelmickaitė

  • Teksto dydis:

Eidama 72-uosius metus šeštadienį Vilniuje mirė etnomuzikologė, televizijos, radijo laidų ir renginių vedėja, Lietuvos kultūros ir visuomenės veikėja Zita Kelmickaitė. Pranešama, kur bus galima atsisveikinti su žinoma moterimi.

Kaip skelbia lrt.lt, norintys atsisveikinti su gegužės 27-osios rytą Anapilin iškeliavusia Z. Kelmcikaite, tai padaryti galės pirmadienį ir antradienį Vilniuje, Šv. Jonų bažnyčioje.

Kaip lrt.lt pranešė velionės artimieji, atsisveikinti su Z. Kelmickaite bus galima Vilniuje, Šv. Jonų bažnyčioje (šv. Jonų g. 12) gegužės 29 d. (pirmadienį), nuo 16 val. iki 21 val. ir gegužės 30 d. (antradienį), nuo 9 iki 10.30 val.

Gegužės 29 d., 18 val. šv. Jonų bažnyčioje kun. Antanas Saulaitis SJ aukos mišias už a.a. Z. Kelmickaitę. Urna išnešama 10.30 val. antradienį, laidotuvės vyks Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Primename, kad muzikologė blogai pasijuto kovo 19-ąją LRT radijuje vesdama tiesioginę laidą „Toks gyvenimas su Zita Kelmickaite“, greitoji medicinos pagalbą ją iš studijos išvežė į ligoninę. Įveikti ligos moteriai nepavyko.

BNS nuotr.

Z. Kelmickaitė gimė 1951 metais Klaipėdoje, mokėsi Šiaulių aukštesniojoje muzikos mokykloje, Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, Leningrado Teatro, muzikos ir kinematografijos institute.

Po studijų ji dėstė Lietuvos konservatorijoje (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija), kurį laiko dirbo savaitraštyje „Literatūra ir menas“.

1974 metais Z. Kelmickaitė pradėjo dirbti Lietuvos radijuje, ten, o vėliau ir televizijoje kūrė laidas apie muziką, lietuviškus papročius, tradicijas, kultūrą, rašė scenarijus filmams.

Visuotinės lietuvių enciklopedijos duomenimis, Z. Kelmickaitė 1977–2007 metais buvo Vilniaus universiteto folkloro ansamblio „Ratilio“ vadovė, festivalių „Skamba skamba kankliai“, „Baltica“, „Smithsonian folklife festival“ Vašingtone, Baltijos kultūros dienų Švedijoje programų meno vadovė. Etnomuzikologė yra parašiusi straipsnių apie muzikinės kultūros palikimą, šiuolaikinę lietuvių muziką.

Z. Kelmickaitė apdovanota Jono Basanavičiaus, Vyriausybės meno premijomis, 2000 metais jai skirtas Gedimino ordino Riterio kryžius, 2018 metais – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius.

2020 metais Z. Kelmickaitei suteiktas pirmo lygio Kauno rajono garbės ženklas.

Dvi kadencijas ji dirbo Vilniaus miesto savivaldybės taryboje – nuo 2003-iųjų iki 2010-ųjų. Į ją buvo išrinkta pagal A. Zuoko koalicijos bei Liberalų ir centro sąjungos sąrašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas ji tokia

lrt laida ''Toks gyvenimas su Z.Kelmickaite'' :

lrt laida ''Toks gyvenimas su Z.Kelmickaite'' : portretas
mirties priežastis--pankreatitas sukeltas akmenligės''

Jonas

Jonas portretas
Dėl skiepukų bais įdomus pastebėjimas - iš tv, meno ir paprasti eiliniai miršta mąsiškai, bet tarp seimūnų/ar šiaip politikėlių bei jų artimųjų to nematyti. Dėl urnos tik vienas momentėlis - niekas niekad nepatirinės, net po tūkstančio metų. Tai tarsi to žmogaus ir nebuvo.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių