Quantcast

Artėja tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“

  • Teksto dydis:

Folkloro gerbėjai turėtų suklusti – gegužės 26–29 dienomis Vilniaus senamiestyje šurmuliuos vienas seniausių folkloro festivalių Lietuvoje „Skamba skamba kankliai“.

44-tus metus skaičiuojantis festivalis savo ištikimus ir naujus lankytojus kaip ir visuomet pasitiks renginių gausa.

Šių metų programoje jų per 30 – nuo jaukių susitikimų su tradiciją išlaikiusiais kaimo dainininkais iki folkjazz projektų, nuo festivalio kino iki naktinių dūzgių su šokiais iki paryčių, nuo tradicinių lietuviškų kapelijų koncertų iki užsienio svečių pasirodymų.

Jūsų lauks ne tik tradiciniais tapę renginiai – „Sutartinių takas“, „Grajyk, muzikėla!“, „Slauna mūsų giminėlė“, „Nakties muzika“, „Naktišokiai“ – bet ir gerai žinomos folk roko grupės „Atalyja“ koncertas, teatralizuotos folkloro programos. Visų Lietuvos etnografinių regionų liaudies dainas džiazo ritmu kartu su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos reprezentaciniu pučiamųjų orkestru atliks Girmantė Vaitkutė. Taip pat savo pasirodymais džiugins ir svečiai iš Armėnijos, Norvegijos, Slovėnijos, Ukrainos, Italijos bei Latvijos. Egzotinės muzikos mylėtojams tradicinių afrikietiškų ritmų modernias aranžuotes pristatys pasaulinio lygio žvaigždės iš Vakarų Afrikos, Gvinėjos kartu su lietuvaičių perkusijos studija „Afrikos būgnai“ projekte „Africa night“.  Kabuki ir kitus tradicinius japonų šokius šoks Takamasa Fujima.

Festivalio metu vyks tautodailininkų ir kulinarinio paveldo atstovų mugė. Vilniečiams ir miesto svečiams bus pristatytas dar gyvas liaudies menas, senieji amatai, mūsų krašto kultūros išskirtinumas.

Jau daugiau nei dvidešimt metų folkloro festivalį „Skamba skamba kankliai“ džiugins ir vienintelė vaikų folkloro šventė Vilniaus mieste „Saulytė“, kuri šiais metais vyks gegužės 29 dieną  Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme.

Festivalį vainikuos festivalio dalyvių eitynės ir baigiamasis koncertas S. Daukanto aikštėje.

Festivalį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių