Quantcast

Arkivyskupas G. Grušas: būkime tikri, kad Dievas girdi kiekvieną mūsų maldą

Sveiki sulaukę šventų Kalėdų. Šiais metais ypač melskime taikos ir ramybės mūsų širdyse, šalyje ir pasaulyje. Dievas yra su mumis. Tai – Kalėdų žinia. Pasaulio atpirkėjas Kristus gimsta, kad kiekvienam, kuris jį priima, dovanotų širdies ramybę, LRT RADIJUI sako Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

Mūsų pasaulyje šiuomet yra daug neramumų: karai Ukrainoje, Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje, teroristiniai aktai įvairiuose pasaulio kampuose. Mūsų pačių namuose ir kaimynystėje matome daug skausmo, kenčiančių šeimų, vienišų vaikų.

Nebūkime akli šiam skausmui, tačiau taip pat nepasiduokime iliuzijai, kad nieko negalime pakeisti. Mes esame dangiškojo Tėvo mylimi vaikai ir kaip Kristus esame pašaukti nešti taiką ir ramybę šiam pasauliui.

Prieš 100 metų Fatimoje piemenėliams pasirodžiusi Dievo Motina Marija ragino melstis prašant taikos pasauliui ir karo pabaigos. Svarbiausia Marijos žinia buvo ta, kad mūsų asmeninis atsivertimas gali priartinti taiką pasaulyje. Melskitės, daug melskitės ir aukokitės už nusidėjėlius – tada ji ragino piemenėlius ir šiandien ragina mus visus.

Prašykime Dievo dovanų taip, kaip maži vaikai vardija tėveliams, ko jie norėtų. Su tokia pat drąsa ir pasitikėjimu prašykime taikos pasauliui ir patys būkime ramybės dovana savo aplinkoje. Būkime tikri, kad Dievas, dovanojęs mums savo Sūnų, girdi kiekvieną mūsų maldą.

Džiaugsmingų, ramybės kupinų šventų Kalėdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių