Quantcast

Apie eros pabaigą prabilę klounai nebesišypso: dažnas vaikas jų bijo

  • Teksto dydis:

Klounų amato atstovai patiria sunkius išbandymus, ypač – Jungtinėse Amerikos Valstijose. Klouno kostiumus ėmę naudoti nusikaltėliai per pastaruosius dešimtmečius taip stipriai smogė klouno įvaizdžiui – dabar dažnas vaikas JAV klouno bijo, o klounų susivienijimai skelbia apie sparčiai mažėjantį klounų skaičių.

Didžiulę mažųjų žiūrovų auditoriją prie televizoriaus surinkdavęs populiarusis klounas Bozo 7–8-ajame dešimtmečiuose Amerikoje buvo vienas mylimiausių vaikų personažų. Tačiau klounų, kurie dažnai įsivaizduojami kaip draugiški, vaikus linksminantys personažai, era Amerikoje baigiasi. Dabar veidus ryškiais dažais nusipiešę mieli keistuoliai populiariojoje kultūroje dažniau pasirodo kaip šiurpinantys siaubūnai.

Tačiau dėl smunkančio klounų populiarumo kaltas ne tik kultinis, pagal garsiąją Stepheno Kingo knygą pastatytas filmas apie miestelio vaikus žudantį klouną, ar kiti popkultūros įvaizdžiai.

Klounų transformaciją į šiurpius personažus paskatino ir nedorų ketinimų turintys amerikiečiai. Iki šiol dažnas prisimena istoriją, kai aštuntajame dešimtmetyje vaikų šventėse klouną vaidinęs Ilinojaus gyventojas Johnas Wayne`as Gacys nužudė 33 paauglius ir vieną vyrą.

Amerikos spaudoje pastaraisiais metais irgi pasirodo pranešimų apie praeivius gąsdinančius klounus. Net 20-yje valstijų buvo užfiksuota su klounais susijusių incidentų, ir, nors daugelis jų buvo tik nevykę pokštai, policininkai tokius nusikaltimus vertina rimtai.

Daugiau – įraše.


Šiame straipsnyje: klounaivaikainusikaltėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nežinau

nežinau portretas
kaip ten Amerikoje, bet Lietuvoj gatvėje sutikus tokį klouną kaip auksčiau esančioje foto, tikrai krūptelėčiau. Kažkaip agresyviai atrodo, nekelia jokių teigiamų emocijų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių