Quantcast

Anapilin išėjo aktorė E.Bajorytė, R.Adomaičio žmona (papildyta)

Trečiadienio vakarą po sunkios ligos mirė aktorė ir dainininkė Eugenija Bajorytė, išgarsėjusi geriausiu lietuvišku filmu vadinamoje juostoje "Jausmai".

Aktorė E.Bajorytė - senosios kartos lietuvių kino aktorė. 1968 m. debiutavusi filme "Jausmai" ji ne tik įėjo į kino istoriją, bet ir susipažino su savo būsimu vyru aktoriumi Regimantu Adomaičiu. Po metų nusifilmavo dar viename A.Grikevičiaus filme "Ave Vita!". Vėliau dar keliuose filmuose sukūrė epizodinius vaidmenis.

Velionė bus pašarvota Vilniaus arkivyskupijos laidojimo paslaugų centre prie šv.Petro ir Povilo bažnyčios (M.Paco g. 4) nuo penktadienio 17 val, karstas išnešamas šeštadienį 11.30 val. Aktorė bus laidojama Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, šeštadienį 12 val.

Užuojautą dėl E. Bajorytės mirties pareiškė Seimo pirmininkė Irena Degutienė „Šviesaus atminimo Eugenija Bajorytė buvo gavusi muzikinį išsilavinimą ir dirbo dainininke Nacionalinėje filharmonijoje, tačiau labiausiai ir giliausiai Lietuvos žmonėms Ji įsiminė kaip nepakartojama aktorė kino filmuose „Ave, vita“, „Skrydis per Atlantą“, „Visa teisybė apie Kolumbą“ ir, žinoma, legendinėje kino juostoje „Jausmai“. Tai, kad tų laikų lietuviškas kinas, net ir kurtas ideologinės priespaudos sąlygomis, vis tiek pakildavo į didžiausias poetikos aukštumas, o „Jausmai“ iki šiol vadinamas geriausiu visų laikų mūsų kino filmu,  - neginčijamas tos kūrėjų kartos, taip pat ir Eugenijos Bajorytės, nuopelnas. Ji su savo kolegomis negailėjo širdies ir talento, kad Lietuvos kino ekranuose būtų matomi gyvi ir tikri žmonės, skambėtų gyva kalba, bylotų gyva istorija, o tautos gyvenime būtų daugiau prasmės, grožio ir išminties“, – Velionės šeimai, artimiesiems, kolegoms ir visai Lietuvos kultūros bendruomenei skirtoje užuojautoje rašo I. Degutienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzuojauta

uzuojauta portretas
seimai.

...

... portretas
Uzuojauta seimai..nuostabi moteris mus paliko....labai gaila...

Loni

Loni portretas
Užuojauta šeimai, artimiesiems, draugams.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių