Quantcast

Aktorius ir režisierius R. Sabulis išlydėtas amžinojo poilsio

  • Teksto dydis:

Artimieji, bičiuliai, kolegos ir gerbėjai penktadienį išlydėjo aktorių ir režisierių Remigijų Sabulį į paskutinę kelionę.

Gruodžio 30-ąją mirusio aktoriaus urna penktadienio vidurdienį buvo išnešta iš Vilniuje esančių laidojimo namų.

Tarp tariančiųjų paskutinį „sudie“ buvo galima matyti ir puikiai žinomus meno pasaulio žmones – aktorių ir režisierių Sigitą Račkį, humoristą ir atlikėją Gintautą Kirkilą-Klarką, aktorių Rimantą Bagdzevičių, žurnalistą ir keliautoją Vytarą Radzevičių, aktorę Doloresą Kazragytę.

65-erių žymus aktorius ir režisierius amžinojo poilsio atgulė Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

Primename, kad A. Sabulis mirė gruodžio 30-ąją, eidamas 66-uosius metus. Kaip pasakojo jo dukra Laura Sabulytė, Kūčias ir šv. Kalėdas jie pasitiko šeimyniškai ir jaukiai, tačiau sekmadienį aktorius pasijuto blogai. Pasakė, kad skauda širdį, nors anksčiau problemų neturėjo. Dukra nuvyko nupirkti širdies lašų, tačiau jų išgėręs ir atsigulęs į lovą žinomas menininkas nebepabudo. Atvykusi greitoji medikų pagalba jam jau nebegalėjo padėti. Medikai mano, kad žinomam aktoriui susidarė širdies trombas.

Mirusį teatro ir kino aktorių bei režisierių R. Sabulį jo kolegos prisimena kaip menininką, daug davusį Lietuvos kinui ir teatrui, taip pat puikiai su režisieriais bendrą kalbą atrasdavusį aktorių. „Netekome didelio ir brangaus žmogaus, kuris daug davė mūsų teatrinei ir kino kultūrai“, – BNS sakė jo kurso draugas, režisierius ir aktorius Valentinas Masalskis.

„Linksmas žmogus, geras aktorius. Jis vaidino mano tėvą mano pirmame vaidmenyje Kauno dramos teatre, profesionaliame teatre, aš antrame kurse buvau“, – sakė A. Sakalauskas.

„Kadangi man su klausa blogai ir mes su Jūrate Onaityte turėjom dainuot, jai irgi blogai, tai jis mums padėdavo – stovėdavo už nugarų ir dainuodavo už mus, parodydavo, kaip reikia“, – pridūrė aktorius.

Aktorius gimė 1954 metų rugpjūčio 29 dieną Kaune. 1976 metais baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją, aktorinio meistriškumo studijas. 1976–1989 metais R. Sabulis buvo Kauno dramos teatro aktorius, o kine vaidina nuo 1979 metų.

1986 metais aktoriui suteiktas sovietinės Lietuvos nusipelniusio artisto vardas. Po dar šešerių metų jis baigė Aukštuosius kino režisūros kursus ir pradėjo režisuoti trumpametražius filmus. 2008 metais R. Sabulis pelnė „Sidabrinę gervę“ už antraplanį vyro vaidmenį filme „Nuodėmės užkalbėjimas“.

Vienas įsimintiniausių R. Sabulio vaidmenų – pagrindinis veikėjas Steponas Darius Raimondo Vabalo filme „Skrydis per Atlantą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių