Quantcast

Aktoriui ir režisieriui V. Masalskiui įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas

  • Teksto dydis:

Šešiasdešimtmetį švenčiančiam aktoriui ir režisieriui Valentinui Masalskiui ketvirtadienį įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Aktorius apdovanotas už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, asmeninę poziciją ir atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė Kultūros ministerija.

„Visi apdovanojimai, kuriuos gauname, reikalingi žmonėms, kurie eina šalia mūsų, nes gyventi su tokiais žmonėmis kaip mes, kurie yra nesugyvenami, eiti su jais kartu, pažinti juos ir tikėti jais labai nelengva“, - sakė V.Masalskis.

Vienas garsiausių šalies teatro ir kino aktorių V.Masalskis gimė 1954 metų balandžio 11 dieną Kaune. Jis studijavo tuometinės Lietuvos muzikos akademijos Aktorinio meistriškumo katedroje, vėliau ilgą laiką dirbo Kauno valstybiniame akademiniame teatre, Nacionaliniame dramos teatre, buvo įkūręs studijas „Menas į šoną“ ir „Menų sambūris“. Pastaraisiais metais aktorius ir režisierius yra Klaipėdos universiteto Menų fakulteto režisūros katedros profesorius.

1996 metais V.Masalskiui skirta Nacionalinė kultūros ir meno premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

audrajusa

audrajusa portretas
Labai labai Aciu uz vaidmenis teatre

audrajusa

audrajusa portretas
Labai labai Aciu uz vaidmenis teatre

artistui

artistui portretas
Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos apdovanojimas, ne "Klaipėdos kultūros ministerijos".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių