Quantcast

Aktorė J. Vilūnaitė: pagalvojus apie vaiko pagrobimą apima siaubas

„Tikriausiai kiekvienai mama yra patyrusi tą jausmą, kai vaikas nekelia ragelio ar ilgiau negrįžta namo – tai tiesiog siaubinga, sunku net įsivaizduoti, koks jausmas, jei tikrai nutiktų kažkas blogo", - sako aktorė Jūratė Vilūnaitė.

LNK seriale „Namai, kur širdis" jos vaidinamos Vilijos dukrą Ievą pagrobia kita moteris. Aktorė sako, kad visada sunku vaidinti tokiose slogiose scenose. Pati būdama mama J.Vilūnaitė puikiai supranta savo herojės siaubą ir tragediją.

Tačiau vien filmavimo pakištos minties aktorė tikino nepuolusi skambinti 15-mečiui sūnui, kad sužinotų, ar jam viskas gerai.

„Visada norisi žinoti, ar vaikui viskas gerai. Mamai norisi globoti, nuo visko apsaugoti. Tėčiai daugiau leidžia rizikuoti, eksperimentuoti.

Man visada baisu, kai tenka paauglį sūnų išleisti į vakarėlį, kai jis grįžta vėlai. Žinoma, tenka išleisti, bet viduje – tikras pragaras. Kita vertus, kai pasižiūri iš šalies į kitus per daug saugančius tėvus supranti, kad tai – nesimpatiška. Bandai save prisiminti tokio amžiaus. Tada supranti, kad privalai augti kartu su vaikui ir juo pasitikėti", - kalbėjo J. Vilūnaitė.

Jūratė prisipažino, kad iškilus ekstremaliai situacijai ji tikrai nenuleistų rankų, bet kovotų iki galo: „Manau, kad visoms mamoms, jei kalba eina apie jų vaikus, atsiranda pakankamai ir jėgų ir ryžto".

Tuo tarpu aktorei Birutei Prekevičiūtei vaidinant seriale teko susidurti su itin dviprasmiškais jausmais. Ji vaidina mergaitę pagrobusią Aušrą, kuri pati vaikų turėti negali. Be to, Aušrai atrodo, kad Vilija kišasi į jos gyvenimą, tad pagrobdama jos dukrą moteris siekia ją pamokyti.

„Kai reikėjo filmuotis šiose scenose, apėmė dviprasmiški jausmai. Viena vertus, galvojau, kad vaiko pagrobimas – siaubingas dalykas. Tačiau tuo pačiu metu nuolat dėkojau Dievui, kad turiu vaikų, nes neįsivaizduoju, ką išgyvena moteris, negalinti jų susilaukti.

Apie tai buvau susimąsčiusi dar būdama visai jauna. Girdėdavau, kad kai kurios moterys negali turėti vaikų, man tai atrodė tikrai baisus dalykas, nes motinystė man – svarbus savęs, kaip moters įprasminimas", - kalbėjo B. Prekevičiūtė, kuri pati augina 12 metų mergaitę ir 6 metų berniuką.

Kad galėtų suvaidinti mergaitę pagrobusią moterį, aktorė pabandė suprasti, kodėl Aušra taip elgiasi.

„Iš žiūrovo pusės žiūrint ji elgiasi neprotingai, tačiau pačiam personažui viskas atrodo logiška, jai atrodo, kad Vilija jai trukdo, todėl pagrobdama jos dukrą Aušra tiesiog nori atverti jai akis", - aiškino B. Prekevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių