Quantcast

17-metis apiplaukė aplink pasaulį jachta

17-metis Mike'as Perhamas tapo jauniausiu keliautoju, kuris vienas apiplaukė aplink pasaulį - per devynis mėnesius jachta jis įveikė 24 tūkst. mylių (38 700 km) kelią.

M.Perhamas pradėjo kelionę lapkričio 28 d., būdamas 16 metų, iš Prancūzijos šiaurėje esančios Uesano salos. Savo 17-ąjį gimtadienį jis atšventė Indijos vandenyne. Ketvirtadienį jo jachta prisišvartavo Britanijos Lizardo kyšulyje pietinėje Anglijoje.

Per jaunuolio "odisėją" buvo nemažai jachtos techninių gedimų: taisyti savo jachtos "Open 50" jis buvo sustojęs Portugalijoje, Gran Kanarijoje, Keiptaune, Tasmanijoje, Oklende ir vienoje Karibų salų.

Todėl Guinnesso rekordų knygoje priešais jo rekordą įrašytas patikslinimas "suteikiant pagalbą".

Paauglys iš Harfordšyro Pietų Anglijoje prisipažino, kad dabar jam būtinai gerai pavalgyti ir kaip reikiant išsimiegoti.

M.Perhamas sakė, kad niekada neabejojo, kad jam užteks dvasios stiprybės užbaigti kelionę iki galo, bet buvo akimirkų, kai klausė pats savęs, kam tai daro. "Tačiau tu tęsi ir įveiki tai", - sakė jis Britanijos visuomeninio transliuotojo BCC naujienų svetainei.

"Aš tiksliai žinau, kad pats susidariau tokias sąlygas, kai viskas priklausė tik nuo pateis manęs. Sunkiausia kelionėje - visą laiką būti vienam, kai niekas nepadės tau, ir kai labai trūksta fizinio kontakto", - sakė jaunuolis.

2007 m. 14-metis M.Perhamas, kuris susidomėjo navigacijos menu būdamas vos septynerių metų, tapo jauniausiu keliautoju, perplaukusiu Atlanto vandenyną.

Šių metų liepą jaunuolis iš Amerikos Zacas Sunderlandas užbaigė plaukimą aplink pasaulį, bet jo žygdarbis neįėjo į Guinnesso rekordų knygą.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių