Quantcast

Vyriausybėje pagerbti kultūros ir meno premijų laureatai

Penktadienį Vyriausybės rūmuose Vilniuje pagerbti šių metų Vyriausybės kultūros ir meno premijų laureatai.

Šiemet Vyriausybės kultūros ir meno premijos skirtos fotožurnalistui, kraštotyrininkui Bernardui Aleknavičiui, žurnalistei Nijolei Angelei Baužytei, keramikos dailininkui Rytui Jakimavičiui, vertėjui Laimantui Jonušiui, poetui Robertui Keturakiui, aktoriui ir režisieriui Albinui Kėleriui, dailininkui Galiui Kličiui, grafikei Elvyrai Katalinai Kriaučiūnaitei, kino režisieriui Gyčiui Lukšui, kultūros tyrėjui Vytautui Rubavičiui, teatro ir kino aktoriui Antanui Šurnai bei Kauno styginių kvartetui: Karolinai Beinarytei, Daliai Terminaitei, Eglei Lapinskei, Sauliui Bartuliui.

Šiuo kūrėjus iš 41 svarstyto kandidato atrinko Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, vadovaujama muzikologo Jono Bruverio.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, sveikindamas laureatus premjeras pasidžiaugė talentingų ir kūrybingų Lietuvos žmonių darbais.

„Mes turime nuostabių žmonių – kuriančių, nerimstančių, matančių pasaulį ne tik mūsų kasdienybėje, kuri kartais būna visokia, bet matančių pasaulį labai įvairiai. Kartais liūdniau, kartais linksmiau, bet matančių jį kitaip. Norisi jiems tarti nuoširdų ačiū už tai, ką jie kūrė per visą savo gyvenimą, už tai, ką jie kūrė praėjusiais metais, ir už tai, ką jie kuria kasdien“, - kalbėjo A.Kubilius.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Kasmet gali būti skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės premijų. Vienos premijos dydis – 340 bazinių socialinių išmokų (44,2 tūkst. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onutė

Onutė portretas
Nuoširdžiai sveikiname kauniečius R.Keturakį ir Kauno styginių kvartetą su garbingu apdovanojimu! Triskart VALIO!

mokytoja

mokytoja portretas
Džiaugiuosi ir sveikinu laureatus. Kyla klausimas: kodėl Metų mokytojams skiriama mažiausia premija? Gal vieną kartą reikia baigti tyčiotis iš mokytojų.

Arnoldas

Arnoldas portretas
Dziaugiuosi del Kauno kvarteto, saunuoliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių