Quantcast

V.Romanovas: A.Puškino ar Dž.Bairono kūryba – man geriausias įkvėpimas

Ūkio banko investicinės grupės prezidentas Vladimiras Romanovas – ne tik garsus verslininkas, kultūros ir sporto mecenatas. Jau daugelį metų savo gyvenimo patirtį, pastebėjimus jis išsako eilėraščių posmais.

V. Romanovas yra parašęs nemažai eilėraščių, pasižyminčių savita klasikine rusų poezijos išraiška. Autorius išsako tai, ką pats yra patyręs, išgyvenęs savo sieloje ir nori, kad tai pajustų skaitytojai. Skaitant jo eiles, net nekyla abejonių, kad visa tai yra nuoširdu ir tikra.

„Vienišo sfinkso apmąstymai“ – taip vadinasi pirma V.Romanovo poezijos knyga rusų kalba, kurioje patalpinta tik maža dalis jo pirmų eilėraščių. Knyga šiuo metu rengiama spaudai. „Dar daug ką reikia tobulinti“, - kada knygynuose galėtų pasirodyti eilėraščių rinktinė, neprognozavo V. Romanovas.

Kodėl verslininkas kuria eilėraščius? „Man eilėraščių kūryba leidžia atsipalaiduoti nuo įtempto gyvenimo, nuo streso, nuo nemigos. Kai kurdamas eilėraštį ilgą laiką pats su savimi mąstai ir nerandi rimuoto žodžio, vadinasi, neteisingai galvoji.

Kuriant eilėraščius reikia nors minimum skaityti. Kai perskaitau tokių genijų kaip Aleksandro Puškino ar Džordžo Bairono eiles, tada man atsiranda įkvėpimas. Deja, kūrybai lieka mažai laiko.

Mano eilėraščius reikėtų redaguoti, bet aš nesugebėjau ir nesuradau laiko padirbėti su redaktore. Dėl to yra nemažai klaidų ir netobulumo“, – teigė V.Romanovas.


Šiame straipsnyje: Romanovaseilėraščiaiknyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

mili

mili portretas
Negalvojau kad žmogus tiek talentų turi.

Valiukas

Valiukas portretas
Man įdomu ar Puškinui kas redagavo Eugenijų Oneginą. Puškinas nedarė rašybos klaidų. Mūsų Maironis taip pat.

Teklė

Teklė portretas
Tiesiog talentų talentas .
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių