Quantcast

Vilniuje atidaroma paroda apie J.Meko brolį A.Meką

Vilniuje, Jono Meko vizualiųjų menų centre, antradienio vakarą atidaroma fotografijų paroda apie J. Meko brolio, kino kūrėjo Adolfo Meko gyvenimą ir kūrybą.

Parodos „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“ atidaryme dalyvaus iš JAV atvykstanti menininko žmona Pola Chapelle ir sūnus Seanas Mekas.

Parodoje pristatomos 2011 metais mirusio A. Meko šeimos nuotraukos, profesinio gyvenimo akimirkos, kadrai iš kino filmų.

Atskirai pristatomi 1996–2003 Bardo koledže skaitytų paskaitų vaizdo įrašai, taip pat kolegų, mokinių atsiminimų apie Adolfą Meką video įrašas.

Antradienio popietę Vilniaus dailės akademijoje Bardo koledžo JAV profesorius Johnas Pruittas skaitys paskaitą apie A. Meką. 

Jono Meko vizualiųjų menų centro ir Šiuolaikinio meno centro kino salėse bus demonstruojami A. Meko mokinių trumpo ir pilno metražo kino ir animaciniai filmai.

A.Mekas labiau žinomas kaip avangardinio kino Amerikoje pionieriaus J.Meko brolis. Adolfas svariai prisidėjo prie brolio kino filmų atsiradimo, dažnai buvo jų bendraautorius, kartu su broliu Jonu įkūrė vėliau įtakingu tapusį kino kritikos žurnalą „Film Culture“.

Tačiau A. Mekas buvo ir talentingas savarankiškas kūrėjas, kino režisierius, scenarijų autorius, gerbiamas ir studentų mėgstamas Bardo koledžo dėstytojas. Apie 30 metų jis ugdė būsimus kino kūrėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių