Quantcast

Vilniaus knygų mugėje bus apdovanoti Patriotų premijų laureatai

Vilniaus knygų mugėje šią savaitę bus apdovanoti Patriotų premijų laimėtojai.

Apdovanojimus laureatams įteiks krašto apsaugos viceministras Antanas Valys ir Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentas Remigijus Jokubauskas, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Vaikų knygos kategorijoje Patriotų premiją laimėjo Vilės Vėl (Vilijos Dailidienės) knyga „Kaip mes išgarsėjome“.

Apdovanojimas už patriotinę beletristinę knygą skirtas Alvydo Šlepiko romanui „Mano vardas – Marytė“, o už patriotinę mokslinę studiją „Kas laimėjo Žalgirio mūšį? Istorinio paveldo dalybos Vidurio ir Rytų Europoje“ premiją laimėjo Dangiras Mačiulis, Rimvydas Petrauskas ir Darius Staliūnas.

Skirtingai nei ankstesniais metais, šiemet Krašto apsaugos ministerija įsteigė tris premijas už knygas vaikams ir suaugusiesiems. Anksčiau tokių premijų būdavo dvi.

Premijos dydis - 2,5 tūkst. litų, vieną iš apdovanojimų laimėjęs autorių kolektyvas pasidalins šią sumą.

Šiemet konkurso dalyviai vertinimui pateikė 41 įvairių žanrų knygą, kurios buvo išleistos 2012 metais. Premijai už patriotinę knygą vaikams buvo pateikta 12 knygų.

Patriotų premijomis siekiama skatinti Lietuvos ir užsienio autorius rašyti pilietiškumo ir patriotizmo tematika, per knygą skiepyti meilę ir ištikimybę savo šaliai.

Konkursui kviečiama pateikti grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygas, išleistas per paskutiniuosius vienerius kalendorinius metus Lietuvoje ir kitose šalyse.

Patriotų premijos teikiamos trečius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių