Quantcast

V. Diawara savo šeimą ketina atsigabenti į Lietuvą

„Lai veža juos i Vokietiją ar Airiją! Mano teisė nenorėti afrikiečių čia. Jau ir taip jų pilna”. Tai – vienas iš švelniausių rasistinių komentarų, kuriuos muzikantas Viktoras Diawara apie save ir savo artimuosius perskaitė internete.

„Taip kalbama apie mano motiną, kuri, būdama lietuvė, užaugino savo vaikus lietuviškai, išsiuntė į lietuvišką gimnaziją, su mumis tik lietuviškai kalbėjo. Mane įskaudino tokios kalbos. Mano tėvai yra kultūros žmonės. Mama – režisierė, tėvas – rašytojas. Motina yra Lietuvos garbės konsulė vakarų Afrikoje. O visa tai perskaičius atrodo, kad bus kažkokia negrų invazija - Viktoras tuoj čia susiveš visą savo giminę. Nelabai skanu”, - renginio „mES Europa“ rengėjams guodėsi žinomas muzikantas Viktoras Diawara.

Malyje gyvenantys Viktoro tėvai dabar mato turbūt baisiausius vaizdus savo gyvenime. Šiuo metu Malyje – karo stovis. Viktoras išgyvena dėl ten likusių artimųjų ir jei reikės, ketina atsivežti juos į Lietuvą.

Pasaulinis tinklas – vieta, kurioje rasistams atrišamos rankos. Tas, kuris nuo išpuolio prieš kitataučius susilaikys gatvėje, vargu ar susiturės prisėdęs prie klaviatūros. Savo „Facebook” profilyje Viktoras pradėjo kovoti prieš rasizmą – ten jis deda visus jį ar jo šeimą įžeidusius komentarus.

„Tai darau tam, kad žmonės matytų, kaip iš tikrųjų yra. Nes aš dažnai susiduriu su „ei, beždžione, grįžk ten, iš kur atvažiavai“. Gal kartais tai ir juokais, bet tolerancijos dažnokai trūksta…”

Pačiam Viktorui teko išgyventi ne tik internetinių, bet ir tikrų rasistinių išpuolių. Ir visai nesvarbu, kad grupės SKAMP dainų klauso tūkstančiai, niekam nerūpi, kad Viktoras – vienas iš legendinio projekto „LT United” narių, sublizgėjusių „Eurovizijoje”.

Žinomas muzikantas nebijo garsiai pasakyti to, ką galbūt daugelis nutyli: prieš rasizmą reikia kovoti. Nes, bent jau kol kas, nuo jo belieka tik slėptis.

Šį penktadienį 19 val. populiariausi Lietuvos atlikėjai kartu su Šv. Kristoforo orkestru, vadovaujamu D.Katkaus, kvies į kovą prieš rasinę ir tautinę diskriminaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas.

Artas. portretas
Nereikia susiktos multikulturos. Salin ja.

aš portretas
nekreip dėmesio,ne visi taip mano.

tai jau

tai jau portretas
jo vietoj as nerizikuociau.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių