Quantcast

Tokijas išlaikė pasaulio gastronomijos sostinės titulą

Tokijas ketvirtus metus iš eilės iškovojo pasaulio gastronomijos centro statusą, skelbiama restoranus vertinančiame informaciniame leidinyje "Michelin".

Šio leidinio "Raudonasis gidas" skyrė aukščiausią - trijų žvaigždučių kategoriją, reiškiančią "puikią, dėmesio vertą virtuvę", 14-ai Japonijos sostinės restoranų. Dvylika iš jų yra tradicinių japoniškų patiekalų restoranai, o du specializuojasi gaminti prancūziškos virtuvės patiekalus.

Be to, restoranų, pasirengusių patenkinti išrankiausio gurmano skonį, skaičius Tokijuje išaugo - pernai čia jų buvo dešimt.

Antrąją vietą sąraše užėmė Paryžius, kuriame trimis žvaigždutėmis buvo įvertinta dešimt restoranų.

Prancūzijos sostinė atsiliko nuo Japonijos sostinės ir pagal restoranus, kurie gavo nors kiek žvaigždučių: Paryžiuje jų yra 64, o Tokijuje - net 240.

Pirmasis padangų gamintojo "Michelin" gidas po restoranus buvo išleistas automobilių gamybos apyaušryje 1900 metais. Žvaigždučių suteikimo sistema buvo išbandyta praėjusio šimtmečio trečiajame dešimtmetyje.

Už Europos ribų informacinio leidinio sudarytojai išėjo tik 2005 metais. Tada jų akiratyje atsidūrė Niujorko restoranai.


Šiame straipsnyje: Tokijasgastronomijos sostinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių