Quantcast

„Tamsta“ pristato gruodžio mėnesio renginius

Muzikos klubas „Tamsta“ pristato gruodžio mėnesio renginius.

Gruodžio 2 d. (Ketvirtadienis)
Norah Jones project
Muzikos stilius: jazz/ soul/ blues
Bilieto kaina: 15lt
4 grupės "Saulės Kliošas" muzikantai atliks kūrinius iš gerai žinomos atlikėjos Norah Jones repertuaro. Vokalas – Justė Starinskaitė,
Klavišiniai – Vytautas Bikus,
Bosas – Julius Valančauskas,
Mušamieji – Laurynas Šarkinas

Gruodžio 3 d. (Penktadienis)
Puppini Sesės
Staigmena: svečiuose Pupini broliai!
Muzikos stilius: retro
Bilieto kaina: 20lt/ su LSP 15lt
Vakarėliui vadovaus žaviosios vokalistės Monika Liubinaitė, Rūta Švipaitė ir Indrė Jurgelevičiūtė. Jos, padedamos būrio muzikantų, gruodžio 3-ąją virs „Tamstos“ lankytojams jau pažįstamomis Puppini Sesėmis. Koncerte „Puppini sesės“ pagerbs jau 6-erius metus scenoje karaliaujantį dviejų bričių ir italės trio.

1940-ųjų stiliumi atliekami „The Puppini Sisters“ kūriniai yra mieli ausiai, o akį vokalistės traukia neįprastu naujoviško retro ir avangardo stilių mišiniu. Kaip tokią sceninę užduotį išspręs lietuvaitės – patikrinkite patys. Bus daug plojimų ir džiugių emocijų, jų balsai ir užsidegimas tikrai to verti.

Gyvai:
Vokalistės: Monika Liubinaitė, Rūta Švipaitė, Indrė Jurgelevičiūtė, Klavišai: Dima Golovanov, Mušamieji: Darius Rudis, Kontrabosas: Vytis Nivinskas Trimitas: Mindaugas Vadoklis.

Gruodžio 4 d. (Šeštadienis)
“Renegades of Bump Live”
Special guest: Shidlas
DJ'S: Vaiper & Harvey Clef
Muzikos stilius: jazz/ hip-hop/ funk
Bilieto kaina: 15 lt

Laužytų ritmų susivienijimas Renegades of Bump po sėkmingos vakarėlių serijos žengia sekantį žingsnį ir šį kart į gyvos muzikos pasaulį. Selekcija kuri ankščiau būtų buvus sugrota plokštelių pagalba jie sugros gyvai, taip tarsi atiduodami pagarbą hip-hopo ir laužytų ritmų istorijai. Keliauti per samplų laiką, Tamstoje jiems žada padėti, gerai visiems pažįstamas Shidlas, o po koncerto, iki ryto, prie plokštelių vėl grįš Renegades of Bump nariai Vaiperis ir Harvey Clef.

Klavišiniai- Donatas Rinkevičius
Bosas- Povilas Leimonas
Mušamieji- Jonas Butvydas
MPC, Efektai- Vitalijus Puziriovas
Saksofonas- Adomas Kondratas
Vakaro svečias/ Vokalas- Shidlas

Gruodžio 8 d. (Trečiadienis)
Adomas & The Mittens. Premjera! (Vilnius-Briuselis-Londonas)
Muzikos stilius:electronica
Bilieto kaina: 30 lt

ADOMAS - Briuselyje gyvenantis lietuvis vokalistas. jau metai iš metų negali pamiršti muzikos. jazz ir soul jo lūpomis skamba asmeniškai. tekstai pasiklydę tarp briuselio laisvės ir lietuviškų vėjų. jis pats nemato aiškaus muzikinio žanro. bet prispaustas prie bordo velveto kuliso prisipažino, kad jo pasirodymai labiausiai panašūs į elektroninį kabaretą.

THE MITTENS - kompozitorių-prodiuserių leon somov ir few nolder, bei būgnininko marijaus aleksa kūrybinis susivienijimas. AUDITORIJA - tu. jei oda šiaušiasi ne tik nuo šalčio. jei kartais pameti dėmesį. jei supranti anglų kalbą. jei tiki, kad lietuvis vyras irgi gali dainuoti. jei mėgsti pasakas ir cirką. jei patinka džiaugtis talentingesniais. jei rūpi.

Gruodžio 9 d. (Ketvirtadienis)
Liūdni Slibinai
Muzikos stilius: acoustic
Bilieto kaina: 20 lt

„Grupės“ smegenys Vaidas Kublinskas teigia, jog „kaip ir upė visada kitokia, nors ir ta pati, taip ir tūlas žmogus – tuo pačiu vardu, bet vis kitoks“. Tad ir „Liūdni slibinai“ kam pažįstami iš už širdies griebiančių „Ralio“, kam iš subtilios ir teisingos (auto)ironijos, o kam nepažįstami – vienu ar kitu atveju, jie tokie patys kaip visada ir – kaip visada – kitokie.

Liūdni slibinai – tai trys dainuojantys ir muzikuojantys aktoriai, kurie vaizdinės ir teatrinės raiškos priemonėmis bando pademonstruoti atsakymą į klausimą, kaip nuliūdinti lietuvį. „Liūdni Slibinai“ nėra eilinė Lietuvoje raudančių jaunuolių grupė – tai muzikinė „grupė“, kurios nariai dar nepažįsta natų. Kai natos bus pažintos, tobulėti nebebus kur. „Liūdni Slibinai“ jau seniai peržengė dainuojamosios poezijos žanro ribas, nukulniuodami radikalaus „pirim piririm“ žanro link. Tekstus jauniesiems aktoriams-muzikantams-šokėjams-komikams-dainininkams rašo tokie žymūs poetai kaip Henrikas Radauskas, Šarūnas Banevičius, Sigitas Parulskis, Kestutis Plankas, Juozas Erlickas ir daugybė kitų.

Šiemet atšventę dviejų metų sukaktį ir išleidę albumą, vardu “Albumas, Raginantis Tautą”, „Liūdni Slibinai“ klausytojams yra paruošę atnaujintą programą. Vis dar save kabutėse save pristatanti grupė nespėjusius susipažinti su naujų dainų arsenalu, kviečia tai atlikti gruodžio 9d gyvos muzikos klube „Tamsta“.

Muzikuojančių aktorių kolektyvas - anaiptol ne šventa trejybė, turinti šventą tikslą – savo liūdnomis dainomis ir plikomis širdimis raginti kožną lietuvį atsisakyti lengvabūdiškumo ir gyvenimo džiaugsmo. Klavišų, stygų bei visokių barškančių daiktų pagalba tyla virsta muzika, o žodis tampa kūnu: kartais filosofiškai sustagarėjusiu, kartais moteriškai lanksčiu, kartais mažo ūgio. Reikalui esant šie trys veikėjai pasitelkia pagalbon porą profesionalių muzikantų – Batmaną ir Žmogų grojantį viršininku.
http://www.liudnislibinai.lt/

Gruodžio 10 d.
Uždaras vakaras

Gruodžio 11 d. (Šeštadienis)
Norvegijos dienos'10
Gyvai: RasaBasa (Norvegija-Lietuva)
apsildanti grupė: InSearch (Lietuva)

Įėjimas nemokamas. Asmenys iki 18metų įleidžiami tik su tėvais
Pirmą kartą Lietuvoje - Norvegijos dienos 2010! Norvegijos dienų organizatoriai - Norvegijos karalystės ambasada Lietuvoje.

Rasabasa koncertas - vienas iš Norvegijos dienų pristatomų renginių Lietuvoje
(visus renginius rasite čia: http://www.facebook.com/No rvegijos).
Rasabasa - Rasos Bubulytės (realybės šou "Dangus" nugalėtoja) ir keturių norvegų grupė.  Rasa: vocals, synth. Snorre: guitar, programming , Bjørn Tor: guitar, Nils: bass, synth Sindre: drums

InSearch:
Juozas Martinkėnas, Nojus Jurkus , Mantas Augustaitis , Paulius(Fila) Adomėnas
Norvegijos dienų programa: http://www.facebook.com/Norvegijos?v=app_4949752878

Gruodžio 15 d. (Trečiadienis)
Aktorius Giedrius Savickas pristato: “Waterproof poetry” (Vandens nepraleidžianti poezija)
Stilius: Giedrius Savickas
Bilieto kaina: 23 lt
Atlikėjas: Giedrius Savickas

Kam dainuot negyvai, jei gali nedainuot gyvai” Kadangi daugelį populiarių šlagerių atlikėjų sunku išgirsti gyvai, o ypač muzikos klube “Tamsta”, Giedrius Savickas ryžosi gyvai atlikti, arba tiesiog išgliaudyti populiarių Lietuvos estrados atlikėjų dainuojamosios poezijos giluminius riešutus lyg perlus, panirdamas į jų neišsemiamus klodus kiek išgalės giliau. Atlikimas originalo kalba, lietuviškai.

Gruodžio 16 d. (Ketvirtadienis)
“Vans of The Wall Music Stage”
Live: Freaks on Floor (LT), Epordwerk (EST)
Stilius: alternative party
Bilieto kaina: 15lt/ su "Vans" atributika 10 lt

Idėja išpildyti šį projektą kilo alternatyvaus roko grupei „Freaks On Floor“ ir jaunimo batų „Vans“ atstovams Baltijos šalyse. „Vans“ Lietuvoje iki šiol palaikė tik jaunimą, važinėjantį riedučiais. „Off The Wall Music Stage“ koncertai yra pirmas kartas, kai jaunimo dievinamos avalynės gamintojai prisideda prie gyvos muzikos scenos Lietuvoje.  Kaip teigia, „Freaks On Floor“ lyderis Justinas Jarutis, bendradarbiavimas su „Vans“ yra naujas ir itin įdomus karjeros etapas: „Šis projektas gali tapti puikiu pavyzdžiu Lietuvos muzikos atlikėjams ir koncertų organizatoriams bei suteikti mūsų grupei visas galimybes pasirodyti Estijos koncertų ar festivalių scenose.“ Alternatyvaus „tūso“ dirigentai į sceną lips ne vieni. Koncertą apšildys talentinga estų elektro-roko grupė „Epordwerk“ iš Talino. Grupės sudėtis itin įdomi, nes grupės lyderis Karl-Kristjan Kingi yra gerai Lietuvoje žinomos kitos roko grupės iš Estijos „Bedwetters“ būgnininkas ir vokalistas.

Dar vienas „Epordwerk“ narys Boris Hrebtukov groja būgnais „Tanel Padar & The Sun“ grupėje, kuri dar 2007 metais pasirodė „Be2gether“ scenoje ir nuolat šmėžavo „MTV Baltic“ ekrane. Grupės „Freaks On Floor“ vardas jau keletą metų ryškiai matomas įvairių vakarėlių ir žinomų festivalių programose. Vaikinai senokai pelnė muzikos kritikų simpatijas bei susišlavė nemažai apdovanojimų. Šiais metais džiaugsmo ir energijos iškrovos trijulė turėjo per akis – grupė išgyveno griausmingą debiutinio albumo „Freaky Wonder“ pristatymo turą bei gerbėjus nudžiugino pirmuoju vaizdo klipu dainai „Symphony about the Goodman“.  Renginio metu abi jaunos grupės susiburs bendram tikslui – dalintis patirtimi ir kuriama muzika bei dar labiau sustiprinti gyvos muzikos sceną Lietuvoje bei pažinti tokią pat Estijoje. „Vans Off The Wall Music Stage“ koncertai: Gruodžio 16-ąją Vilniuje, gyvos muzikos klube „Tamsta“ Gruodžio 17-ąją Kaune, klube „Džem'pub“  http://www.facebook.com/freaksonfloor http://www.myspace.com/freaksonfloor http://www.myspace.com/epordwerk

Gruodžio 17 d. (Penktadienis)
Uždaras Vakaras

Gruodžio 18 d. (Šeštadienis)
Lindyhop.lt Kalėdos: “Cat's will swing for you”
Live: Rhythm Junkies
Muzikos stilius: swing/ jazz
Bilieto kaina: 20lt
“Cats Will Swing For You” - lindyhoperių vakarėlio pavadinimas - tą žino kiekvienas mielas Vilniaus lindyhoperis!  Lindyhop.lt kviečia Tamsta kubo svečius atšvęsti Kalėdas kartu! Vakarėlio metu ausį kutens gatvės džiazo ansamblis Rhythm Junkies, akį malonins lindyhoperių šokiai. O negana to, Lindyhop.lt klubo mokiniai rodys pasirodymus, kuriu bus begalė. Taip džiaugsmingai ir nutruktgalviškai sutiksime Kalėdas mes ir kviečiame Jus prisijungti kartu.

Gruodžio 22 d. (Trečiadienis)
The Sounds of Motown
Live: A.I.R Funk Orchestra & Divah Dee (Daiva Starinskaitė)
Muzikos stilius: motown
Bilieto kaina: 20lt/ su muzikos klubo "Tamsta" gruodžio mėnesio programėle 15lt

Jausminga, virpinanti sielą, kupina ritmų ir šiek tiek nostalgiška – tokia muzika gyvos muzikos klube „Tamsta“ skambėsgruodžio 22-ąją. Čia projekte „The Sounds Of Motown“ bus pristatyti 1960-uosius menantys kūriniai, kuriuos kartu su muzikantais dovanos užburiančio balso savinininkė Daiva Starinskaitė.

Projektas iš tiesų neeilinis – ne tik savo užmoju, bet ir paties pavadinimo „Motown“ ambicingumu. Koncerto metu skambės garsiojo ritmenbliuzo atlikėjo Marvino Gaye, žavingųjų „The Supremes“, nepamirštamosios Dianos Ross, gyvos legendos Stevie Wonderio, grupės „Jackson 5“ ir kitų dainos. Kas juos vienijo? „Motown“ įrašų kompanija, su kuria visi jie dirbo 7-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Atlikėjus „Motown“ jungė ir kita prasme, juk būtent taip dėl automobilių industrijos buvo pravardžiuojamas JAV Mičigano valstijoje esantis Detroitas (Motown kilo sujungus angliškus žodžius motor ir town), kuriame dauguma jų gimė.

Kultinės kompozicijos glostys ritmenbliuzo, džiazo, populiariosios ir soul muzikos gerbėjų ausis. Gerai pažįstamos, o galbūt niekada negirdėtos Daivos Starinskaitės atliekamos dainos nors akimirką būtinai privers susimąstyti ar prisiminti kaip „Motown“ su šūkiu „Jaunos Amerikos garsas“ nešė muzikinę šviesą. Juk retas kūrinys praėjus beveik pusei amžiaus nenugrimzta į užmarštį.

Gruodžio 25 d. (Šeštadienį)
Tribute to Whitney Houston. Kalėdos-stebuklų metas
Stilius: pop/ r'n'b
Bilieto kaina: 28lt. Bilietai brangs!
Išankstinius bilietus galite įsigyti: Tiketos kasose ir muzikos klube "Tamsta" (I-V 10.00 - 19.00, III-VI 19.00 - 23.00)

Švelnus, aksominis Whitney Houston balsas pažįstamas visame pasaulyje. Galbūt dainininkė dabar išgyvena ne pačius geriausius savo laikus, tačiau Vilniaus klubo „Tamsta“ scenoje jos kūryba atsiskleis kuo gražiausiomis melodijomis, kurias atliks talentinga atlikėja Girmantė Vaitkutė. Juk sakoma: "Kalėdos - stebuklų metas", o Kalėdų naktį "Tamstoje stebuklų tikrai netrūks. Girmantė Vaitkutė Viena gabiausių Vilniaus Kolegijos Menų fakulteto absolvenčių laikoma mergina rimtai ėmėsi dainavimo prieš 4-erius metus. Iki tol ji muzikavo smuiku. Girmantė prisipažįsta, kad W.Houston – viena jos labiausiai mėgstamų visų laikų atlikėjų. „Man miela jos kūryba nuo senosios diskografijos iki naujų dainų“, – tvirtina atlikėja, pridurdama, kad savąjame koncerte „Tribute to Whitney Houston“ pristatys įvairių laikotarpių dainininkės kūrybą. „Baltaodžiui yra praktiškai neįmanoma dainuoti taip, kaip juodaodžiui, jų visai kitokia balso struktūra. Žinoma, dainuoti taip kaip Whitney būtų mano svajonė“, – šypteli Girmantė. G.Vaitkutė pasirodys kartu su profesionalių muzikantų būriu – klavišininku Mariumi Leskausku, gitaristu Juozu Martinkėnu, bosistu Pauliumi Adomėnu ir būgnininku Vyčiu Vainilaičiu, pritariančiaisiais vokalais Elze Zaveckiene ir Sigita Šimkūnaite.  Girmantė neslepia, kad ilgiausiai jai užtruko ne tiek išmokti muzikinį tekstą, bet įsigyventi į garsios atlikėjos kūrinius. „Tam, kad gerai atliktum kito žmogaus muziką, svarbu su juo susitapatinti, įsigyventi. Tai atima daug laiko“, – atviravo mergina. Ji tikino girdėjusi liūdnų žinių apie nuokalnėn lekiančią W.Houston karjerą, tačiau jos muzika mėgautis tai netrukdo.

Gruodžio 28 d. (Antradienis)
Mantas. Akustinis koncertas
Muzikos stilius: acoustic
Bilieto kaina: 30lt/ 40lt + 3lt aptarnavimo mokestis.
Nuolaidos: 10% su Omni ID kortele ir LSP, 15% su Laisvalaikio kortele
Bilietus platina bilietai.lt
http://www.bilietai.lt/lt/event/7613

Kino pasaulyje jėgas bandantis dainininkas Mantas, tęsdamas kasmetinę tradiciją, gruodžio 28 d. 20:00 val. visus kviečia į akustinį koncertą „Tamsta“ klube. „Dar nebuvo nei vieno gruodžio, kad aš nebūčiau sukvietęs bičiulių ir draugų į savo koncertą „Tamsta“ klube. Dėl to ir šį gruodį mes ten susitiksime, tik viskas bus kitaip“ – intriguoja atlikėjas. 

Daugiau nei pusę metų stačia galva paniręs į kino filmo “Tadas Blinda. Pradžia” filmavimus ir suvaidinęs pagrindinį jo herojų, atlikėjas vėl pradžiugino savo klausytojus. Vienas patraukliausių lietuviškos scenos vyrų spalio ir lapkričio mėnesiais savo gerbėjams pristatė naujausią akustinę programą ypatingose Lietuvos koncertinėse vietose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Bilietai į šiuos koncertus buvo bemat išgraibstyti. Ir neacitiktinai, nes akustinė programa yra visiškai nauja ir buvo pristatyta pirmą kartą. Pristatydamas akustinį koncertą „Tamsta“ klube Mantas teigia, kad tai bus išskirtinis vakaras, dvelkiantis ypatingu intymumu - jo metu bus atliktos taip niekada ir neišleistos dainos. Kiekviena jų pačiam dainininkui turi didelę reikšmę, šias dainas Mantas sukūrė įkvėptas realių istorijų ir jam artimų žmonių. 

Pristatydamas savo akustinį koncertą Mantas prisipažino, kad pagaliau subrendo šiems, išties išskirtiniams, sielą atveriantiems pasirodymams. “Pribrendau ištraukti ir parodyti jau seniai sukurtas dainas, kurių niekada nenorėjau pristatyti didžiojoje scenoje ar išleisti albume. Tai ypatingos dainos, kurios tiek man pačiam, tiek žmonėms, kuriems jos buvo parašytos, labai svarbios ir brangios“ - jausmingai pasakojo dainininkas. „Tamsta“ klube skambės ir jau klausytojų seniai pamėgtos, hitais tapusios Manto dainos – „Čiuožki“, „Stok“, „Leila“. Dainininkas jas atliks su džiaugsmu. Jis supranta, kad šių dainų klausytojai iš jo tikisi ne mažiau nei naujų kūrinių, tačiau priduria, kad ne kartą girdėti hitai skambės kitaip. Dainų skambėjimo atspalvį pakeis gyvas atlikimas su gyvai grojančia grupe. Ir pats Mantas ne tik dainuos, bet ir skambins akustine gitara.

Gruodžio 31 d. (Penktadienis)
Naujieji Metai su nauju Brassbastardz albumu “Synthezatorium”
Muzikos stilius: acid jazz
Bilieto kaina: nuo 33 Lt stovimos vietos, nuo 63 Lt sėdimos vietos. Bilietai brangs!

Išankstiniai bilietai parduodami: Tiketos kasose ir muzikos klube Tamsta: I-V 10.00-19.00, III-VI 19.00-23.00 . Perkant sėdimą bilietą būtina staliuko rezervacija telefonu: 861156496

Sintezatoriumas - tai asmenybių laboratorija, kurioje kuriama, atliekama, išrandama muzika bei ritmai, įvairiausi garsai. Visa Tai vyksta realiu laiku. Sintezatoriumas - tai seno ir naujo sintezė, sukurianti malonų skambesį, jis girdėtas, todėl malonus, bet kartu visiškai naujas. Visa tai sudėta į naująjį grupės BrassBastardz albumą. Jis buvo sukur...tas ir įrašytas gyvai ir spontaniškai, grupės narių sintezėje su gamta, po žvaigždėtu dangumi, prie laužo, kur šilta ir jauku. Šia nuotaika grupė kartu su Tamsta dalinsis Naujųjų Metų Gruodžio 31-os išvakarėse, palydėdami senuosius metus, Brassbastardz pasirodys su senąja savo programa, o jau iškart po vidurnakčio – pristatys savo naująjį albumą "SYNTHEZATORIUM". Sugalvok norą Naujametinę naktį! Ir jis tikrai išsipildys!


Šiame straipsnyje: Tamsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių