Quantcast

Susivieniję muzikantai klube rinks aukas Haičiui paremti

Kol Lietuvos popžvaigždės spaudoje ir televizijoje verkia dėl sumažėjusių honorarų, šalies pogrindžio grupės ir atlikėjai buriasi kilniam tikslui ir kviečia į labdaringą koncertą „Rock for Haiti“, kuris jau šį ketvirtadienį, vasario 4-ąją, nugriaudės sostinės klube „Tamsta“.

Kam nesvetimos labdaros idėjos

Idėja surengti šį koncertą kilo šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenančiam grupės „Flamingo“ vadybininkui Tomui Ivanauskui.

„Nesvarbu - mes dideli ar maži, vyrai ar moterys, turtingi ar vargšai - ateina diena, kai mums prireikia pagalbos. Šį kartą atėjo mūsų eilė padėti. Per žemės drebėjimą Haityje šimtai tūkstančių žmonių žuvo ar buvo sužeisti, milijonai neteko pastogės, neturi maisto ir geriamo vandens. Kviečiame visus, kuriems nesvetimos labdaros idėjos, ateiti į „Tamstą“ ir paremti tuos, kuriems dabar labiausiai reikia pagalbos“, - padėti ragino T.Ivanauskas.

Be jo atstovaujamos grupės „Flamingo“, nemokamai pasirodyti labdaringame koncerte nė nesvarstę sutiko grupių „Biplan“, „Amberlife“, „Bekešo vilkai“, „Skyders“, „Colours of Bubbles“, „Grim City“ muzikantai ir „Skamp“ lyderis Viktoras Diawara su projektu „No DJ'S“. Koncertą paįvairins vaizdo instaliacijos, kurias kuria žinoma menininkė DJ Vesta.

Bus galima įsigyti nuotraukų

Kelias valandas truksiantį koncertą pradėsiančių renginio iniciatorių - grupės „Flamingo“ - narys Julius Sičiūnas susirinksiančių prašo nepamiršti kilnaus tikslo ir paaukoti tiek, kiek išgali. „Būtų šaunu, jei visi atėjusieji paaukotų didesnę sumą nei ketina išleisti klubo bare“, - sakė muzikantas.

Aukas rinks Lietuvos Raudonojo kryžiaus organizacijos savanoriai. Prieš koncertą ir per jį vyks „Voyage Voyage“ paroda, kurioje bus eksponuojamos nuotraukos iš kelionės į Haitį 2008-aisiais. Jas taip pat bus galima įsigyti už „kiek nori, tiek moki“.

Koncerto pradžia - 21 val.

„Tamsta“ intriguoja dalyvauti

Įdomūs ir išskirtiniai renginiai „Tamstoje“ vyks ir kitomis šios savaitės dienomis.

Trečiadienį - „Atviro mikrofono diena“, kurioje laukiami visi, kurie turi talentą groti, dainuoti ir nebijo to pademonstruoti viešai.

Penktadienį klube koncertuos linksmasis „Saulės kliošas“ su Juste Starinskaite. Jie šį kartą publikos dėmesiui pasiūlys bendrą projektą su šokių studijos „Keturi elementai“ kolektyvu „Invisible Soul“.

„Visada norisi, kad pasirodymas būtų įdomus tiek mums patiems, tiek gerbėjams. Su šiuo šokių kolektyvu kai kurie mūsų grupės nariai yra dalyvavę įvairiuose bendruose projektuose, tačiau pirmąkart pasirodysime kartu su „Invisible Soul“ kaip grupė. Papasakoti, kaip viskas atrodys, gana sudėtinga, nes šiame mūsų šou bus nemažai improvizacijos“, - kalbėjo grupės įkūrėjas Laurynas Šarkinas.

Kviečia sukurti vaizdo klipą

Šio pasirodymo metu „Saulės kliošas“ ketina pristatyti ir savo „eurovizinį“ kūrinį „Tu atėjai“ ir galbūt net nufilmuoti vaizdo klipą šiai dainai.

„Labai norėtumėme paraginti visus mėgstančius filmuoti ir montuoti, kad ateitų į mūsų pasirodymą ir pamėgintų sukurti vaizdo klipą. Labiausiai pavykusius vaizdelius paviešinsime internete. O galbūt kuriam nors pavyks nufilmuoti tikrai puikų vaizdo klipą“, - svarstė Laurynas.

Šeštadienį „Tamstos“ klube vyks vakarėlis „Cats Will Swing For You“, kurio pavadinimą puikiai žino visi Lietuvoje sparčiai populiarėjančio lindyhopo mėgėjai. Lindyhopo šokėjų poroms akompanuos muzikantų grupė „Club Vilnius Hot“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių