Quantcast

Supermodelis E.Vilkevičiūtė: vis dar jaučiuosi paprasta mergina iš Kauno

Po vieno Lietuvos dienraščio iškraipyto straipsnio apie ją, Edita pasižadėjo sau nebeduoti jokių interviu reitingus sapnuojančiai lietuviškajai žiniasklaidai.

Tad surasti kelią iki šios merginos nebuvo paprasta. „37O“ pasisekė būti užtartiem šiuo metu garsiausio modelio iš Lietuvos giminių. Edita Vilkevičiūtė rudens pabaigoje, prieš „Victoria’s Secret“ šou, sutiko atsakyti į keletą mano klausimų.

Praeitis Kaune, dabartis Niujorke, ateitis?..

Vienoje nuotraukoje ji apsikabinusi ekscentriškąjį Terry Richardsoną, kitoje ją laikydamas už rankos drąsina pats Karlas Lagerfeldas, trečioje juokiasi su genialiu mados fotografu Mario Testino: „Fotosesijų metu su juo labai daug prisijuokiame. Mario toks linksmas žmogus, o ir jo darbo rezultatai visada puikūs“.

Panašu, kad Edita tampa geidžiamu modeliu ir jos karjera sulyg pirmom raukšlėm ant veido nesibaigs (senolės Kate, Eva, Linda ir Naomi rodo pavyzdį kaip išlikti įdomiai atsiradus ir gerokai nebe pirmom raukšlėm).

„Užkulisiuose gana dažnai tenka sutikti ir supermodelių, ir dainininkų, ir aktorių. Pastaruoju metu malonu įspūdį paliko dainininkė Beyonce – teko su ja bendrauti Tomo Fordo šou metu, kuriame dalyvavome kartu. Ji išties nuoširdi ir paprasta moteris“, – savo darbo privalumais interviu „37O“ dalinasi E.Vilkevičiūtė.

O viskas prasidėjo vieno modelių konkurso dėka... Kaune. Tada sekė keli sezonai „tremtyje“ Barselonoje: „Teko pradžioje nusivilti keliomis agentūromis, su kuriomis dirbau. Tačiau tai buvo gera proga išmokti lengvai nebepasitikėti žmonėmis“, – interviu „37O“ prisimena Edita.

Galiausiai nė dvidešimt metų neturėjusi mergina tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje buvo pastebėta po sėkmingos „Versace“ kvepalų reklamos, kurios veidu ji tapo.

Įgijusi gyvenimiškos patirties Pietų Europoje, Edita vėliau dirbo Paryžiuje, Londone, galiausiai ją pasitiko Niujorkas. Pastarajame modelis iš Lietuvos ir įsikūrė. Dabar ten jos namai. Niujorke ji turi ir savo mėgstamiausias vietas: „Centrinis parkas, kavinė pavadinimu „Coffee Shop“ ir mano butas – tai vietos, kuriuose jaučiuosi geriausiai“, – taip apie savo buitį megapolyje kalba Edita.

Nors santūrioji kaunietė ir spėjo prisijaukinti šio didmiesčio ritmą, savo ateities Niujorke ji nemato: „Jaučiu, kad tai mano miestas, tačiau tik kol čia dirbu. Gyventi Niujorke visą gyvenimą vargu, ar sugebėčiau – per daug triukšmo, per mažai gamtos“.
Vis dėlto Edita ir ten bando susikurti savo žalią kampą: „Mano namuose daug augalų. Man reikia žalumos... tiesiog reikia. Be to, ir namai tampa jaukesni su visais tais augalais“.

Taip, E.Vilkevičiūtė būdama vos dvidešimt dvejų metų ir iš Lietuvos – savo darbu sugebėjo užsidirbti ne tik butui Niujorko centre, bet ir tarptautinį pripažinimą bei įvertinimą iš tokių mados legendų kaip Karlas Lagerfeldas – jis savo režisuotame filme apie Coco Chanel jaunystę pagrindinį vaidmenį paskyrė suvaidinti būtent Editai.

Lietuvoje – eilinė kaunietė

Pasaulinę šlovę pelnę tautiečiai savo šalyje yra pasitinkami šiltai, jais didžiuojamasi, juos atpažįsta gatvėje. Tačiau tai yra ne absoliuti tiesa ir ji negalioja Lietuvoje (lyg turėtume daug pasaulinių garsenybių).


E.Vilkevičiūtė (esanti pasauliniame geriausiųjų dvidešimtuke!), kuri yra gardus kąsnelis užsienio paparacams (ypač JAV dėl „Victoria’s Secret“ kampanijų), grįžusi į gimtąjį Kauną tampa tarsi nematoma. Nematoma? Juk kalbame ne apie kokią nors rusytišką ar valentaitišką katalogų mergaitės karjerą svetur, o pasaulinį mados elitą.

„Kol kas nepastebėjau, kad Lietuvoje mane kas nors atpažintų. Man tai patinka, nes tik grįžusi namo pas tėvus galiu atsipalaiduoti“, – interviu atvirauja Gabanna ir Dolce, Calvin Klein, Karlo Lagerfeldo ir Chanel, Christian Dior, Versace, Alexanderio Wango bei kt. mūza ir veidas E.Vilkevičiūtė.

Galbūt taip yra dėl merginos išlaikyto emancipuotos jaunos moters tono? Edita nekalba neapgalvotai, kas būdinga Lietuvos krašto šou verslo biznieriam, todėl daugeliui gali pasirodyti tiesiog neįdomi – jokių skandalų, jokių romanų su rokeriais. Tiesa, už Editą kalba jos darbai – produktyvaus ypatingu žavesiu apdovanoto modelio karjeros etapai. Ji dabar pati sprendžia sakyti mados namams „taip“ ar „ne“.

Tiesa, jos nuogos fotografijos Andy Warholo inicijuotame žurnale „Interview“ sukėlė kontraversiškų nuomonių pliūpsnį net Lietuvoje.

Panašu, kad Edita jų kiek išsigando, todėl paklausta apie pokyčius Lietuvoje tik atsidūsta: „Man čia netrūksta miestų kaitos, kiek pačios visuomenės mąstymo pokyčių“.

Ir vis dėlto, įdomu, ar ji pati suvokia, kad niekada nebebus tik paprasta mergina iš Kauno: „Viduje aš vis dar jaučiuosi paprasta mergina iš Kauno. Nenoriu keisti savo būdo, charakterio bei vertybių dėl aplinkybių, kuriomis gyvenu“.

Jei vis dar yra priversta apsipirkinėti drabužių parduotuvėse, laistyti namie auginamas gėles ir retais atvejais rasti laiko patingėti su draugu savo bute Niujorke.

Tačiau nuo savo darbų nepabėgsi. Turbūt kasdien šiai jaunai moteriai tenka savo atvaizdą matyti netikėtose erdvėse, o gal išmoko to tiesiog nepastebėti? „Kartais tenka gatvėje matyti reklaminius stendus su savo atvaizdu... ir to nepastebėti neįmanoma. Man visada yra malonu pamatyti savo darbo rezultatus“.

Dabar Editą Vilkevičiūtę gali matyti nuo Pietų Korėjos mados žurnalų viršelių, reklaminių stendų per visą daugiaaukščio sieną ir pan. iki šio mėnesio vokiškojo „Vogue“ viršelio.

Ar Edita – pirmasis supermodelis iš Lietuvos? „Anksčiau tų modelių tiek daug nebuvo kaip dabar, todėl tos pačios merginos darydavo daug daugiau darbų ir buvo kur kas labiau visų stebimos, pastebimos ir vertinamos. Be to, dabar mados pasaulyje didelę dalį modelių darbo atlieka ir aktoriai. Todėl, nebežinau, kas čia supermodelis, kas ne. Turbūt iš mūsų kartos manekenių vargiai kas nors galėtų būti pavadintas supermodeliu“.

Iki vasaros Edita pasisakydavo savo Twitteryje, tačiau staiga nustojo: „Aš nei vasarą, nei žiemą nepasisakydavau Twitteryje, nes jo niekada ir neturėjau. Kažkas turėjo įžūlumo apsimesti manimi ir rašinėti nesąmones“.


Šiame straipsnyje: Edita Vilkevičiūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių