Quantcast

Skolų neatgaunantys verslininkai bando G.Jaunių įspausti į kampą

Prodiuserio Gedimino Jauniaus vadovaujamai bendrovei „Kūrybos namai Elitaz“ – nauji nemalonumai. Vilniaus teismas sulaukė dar dviejų bendrovių pareiškimų, prašančių priteisti ilgą laiką negrąžinamas skolas – teisėjai šiuos prašymus patenkino.

Priteisti įsiskolinimus teismo paprašė bendrovės „Olego transportas“ ir „Justicija“. Transporto paslaugas teikiančiai bendrovei teismas priteisė beveik 6,5 tūkst. Lt, 6 proc. palūkanas bei bylinėjimosi išlaidas, o teisinių paslaugų bendrovei už suteiktas teisines paslaugas ir jos nutraukimą – šiek tiek daugiau kaip 6 tūkst. Lt skolą, palūkanas bei žyminį mokestį.

„Kūrybos namai Elitaz“ dar gali nesutikti su bendrovei pareikštomis pretenzijomis ir per 20 d. nuo teismo įsakymų įteikimo pateikti prieštaravimus.

Įvairius televizijos projektus rengusios ELITAZ grupės vadovas G. Jaunius DELFI pripažino, kad jo vadovaujama bendrovė „Kūrybos namai Elitaz“ turi finansinių problemų – jos atsirado įgyvendinus muzikinį televizijos konkursą „Lietuvos balsas“.

„Įprastai mūsų rinkoje tokie sudėtingi ir brangūs tarptautiniai formatai yra adaptuojami, t. y. gerokai supaprastinami, – sakė G. Jaunius. – Imdamiesi formato „The Voice“ įgyvendinimo Lietuvoje nusprendėme išlaikyti aukštus standartus ir įgyvendinti projektą visa apimtimi. Veikdami visuomet siekiame ne tik teikti kokybišką pramogą, tačiau kartu jaučiame atsakomybę ugdyti gerą visuomenės skonį. Apgailestaujame, kad finansiniai lūkesčiai pristatant „Lietuvos balsą“ ne tik kaip televizijos projektą, bet ir kokybiškų koncertų ciklą, nepasiteisino.”

Pasak jo, bendrovė patyrė finansinių nuostolių, kurie kilo dėl nepasiektų prekybos bilietais rezultatų.

G. Jaunius tikino, kad šiuo metu ELITAZ įmonių grupėje „dėl patirtų finansinių sunkumų atliekami vidiniai persitvarkymo procesai, problemos sprendžiamos kompleksiškai“.

„Tęsdami savo veiklą įvykdysime prisiimtus įsipareigojimus“, – G. Jaunius pažymėjo, kad kitos ELITAZ grupės įmonės sėkmingai dirba toliau, iškilusios problemos niekaip neįtakoja šiuo metu vykdomų bei planuojamų naujų projektų.

Spalio pabaigoje DELFI skelbė, kad sostinės teismas nusprendė areštuoti G. Jauniaus bendrovės sąskaitą dėl skolų buvusio lenktynininko Dariaus Jonušio vadovaujamai viešajai įstaigai „Promo events“. Maža to, sprendime pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones teismas nurodė, kad G. Jauniui yra iškelta ir daugiau bylų dėl skolų negrąžinimo, todėl esą kyla pagrįstų abejonių dėl bendrovės nemokumo.

Viešoji įstaiga „Promo events“, garsėjanti „Omnitel 1000 km lenktynių“ organizavimu, iš bendrovės „Kūrybos namai ELITAZ“ teismo prašė priteisti 18 759 Lt skolą, sutartines palūkanas (151 Lt), žyminį mokestį (106 Lt) bei 5 proc. dydžio palūkanas nuo bylos iškėlimo iki teismo sprendimo įvykdymo.

G. Jauniaus vadovaujami „Kūrybos namai ELITAZ“ yra rengę TV3 sezono atidarymo šventes, „Eurobasket“ krepšinio čempionato atidarymą, muzikos projektą „Lietuvos balsas“ ir kt.


Šiame straipsnyje: gediminas jauniusskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
man vienam i geju panasus?

jam

jam portretas
Taip, tau vienam. Dabar pažiūrėk į veidrodį ir paklausk savęs to paties :)

mmm

mmm portretas
Tas Jaunius Barbe Devindarbe,universalas,visko griebiasi,o snypstas gaunasi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių