Quantcast

„Siela“ dėl šalčių perkelia koncertą Šiauliuose

Šiandien Šiauliuose grupės „Siela“ vinilo plokštelės „Visa matanti akis“ pristatymo koncertas turėjo tapti pirmuoju grupės pasirodymu šiame mieste per pastaruosius šešerius metus, tačiau tiek grupei, tiek jos gerbėjams šio įvykio dar reikės kelias savaites palaukti.

Oro temperatūrai lauke dienos metu nukritus arti -30° laipsnių grupės „Siela“ muzikantai šiandien Šiaulių „Pogo bare“ turėjusį įvykti pasirodymą nutarė perkelti į kitą datą.

Vinilo plokštelės pristatymo koncertą planavusi surengti grupė muzikos gerbėjus į savo koncertą pakvies ten pat vasario 24 dieną.

Muzikantai atsiprašo gerbėjų dėl šio pakeitimo, tačiau yra įsitikinę, kad tai – būtinybė visų labui. Pasak sinoptikų, artimiausią naktį oro temperatūra gali nukristi iki -32° laipsnių, o atviros kūno vietos esant nedideliam vėjui gali jausti iki -40° šaltį. Grupės lyderio Aurelijaus Sirgedo nuomone, esant tokioms sąlygoms nereikėtų ieškoti bėdos, o verčiau planuoti koncertą palankesnę datą.

„Tokiomis sąlygomis ekstremaliais tampa net paprasti dalykai. Pavyzdžiui, naktį automobiliu grįžinėti iš Šiaulių į Vilnių arba kelis kartus pakrauti ir iškrauti instrumentus. Pagaliau tokiu oru į koncertą tektų keliauti ir grupės gerbėjams.

Visiems didesnė tikimybė sušalti, susirgti, galima pakenkti instrumentams. Pasirodymo Šiauliuose labai laukiame, tačiau koncertą norime surengti taip, kad visi galėtume juo pasidžiaugti, o ne galvoti kaip nepatekti į bėdą“, – sakė Aurelijus Sirgedas.

Praėjusių metų pabaigoje koncertinę vinilo plokštelę „Visa matanti akis“ išleidusi „Siela“ surengė šio albumo pristatymo koncertus Vilniuje ir Kaune. Kitas albumo pristatymo koncertas įvyks Šiauliuose nąują datą – vasario 24 dieną.

Lietuviškos muzikos portale „Myliumuzika.lt“ albumas „Visa matanti akis“ pagal perklausų skaičių pernai tapo trečiuoju tarp visų 2011 metais išleistų lietuviškų albumų, nusileidęs tik „Lemon Joy“ ir Andriaus Mamontovo įrašams.


Šiame straipsnyje: sielarenginiai Šiausliuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių