Quantcast

Septynių filmų gamybai skirta 2 mln. litų

Lietuvos kino centras paskirstė 2,1 mln. litų valstybinį finansavimą penkiems vaidybiniams ir dviem dokumentiniams filmams.

Iš jų keturi vaidybiniai pilnametražiai filmai įgavo tęstinio filmo gamybos statusą – jie bus finansuojami ir kitąmet, pranešė Kino centras.

Režisierės Alantės Kavaitės filmui „Sangailė“ atiteko 500 tūkst. litų, Kino taryba šiam projektui rekomenduoja skirti tokią pat sumą ir 2014 metais.

Linos Lužytės juostai „Ar tu mane myli“ skirta 150 tūkst. litų, o kitąmet rekomenduojama numatyti dar 750 tūkst. litų.

Režisieriaus Gyčio Lukšo filmui „Vyro gyvenimas rudenį“ numatyta 800 tūkst. litų, o iš 2014 metų biudžeto rekomenduojama skirti 1 mln. litų.

Karolio Kaupinio trumpametražiui vaidybiniam filmui „Triukšmadarys“ atiteks 80 tūkst. litų, o Vaido Lekavičiaus pilnametražiui vaidybiniam filmui „Gustavo enciklopedija“ - 300 tūkst. litų.

Režisieriaus Audriaus Stonio juostai „Moteris Ledynuose“ skiriamas tęstinis finansavimas: 130 tūkst. litų šiemet, kitąmet taip pat rekomenduojama tokia suma.

Agnės Marcinkevičiūtės dokumentiniam filmui „Ežerinė“ numatoma 50 tūkst. litų.

„Projektai pasižymėjo ne tik įdomiais meniniais sumanymais, bet ir aiškiu finansiniu planavimu bei sklaida šalyje ir užsienio rinkose. Keturi iš paremtų projektų bus įgyvendinami su partneriais bei finansavimu iš užsienio šalių. Deja, šiemet nebuvo paremtas nei vienas animacijos gamybos projektas. Kino tarybos nariai konstatavo, kad pateiktuose projektuose stokojama kūrybinių idėjų ir raiškos sprendimų, kurie atlieptų šiuolaikinės auditorijos lūkesčius“, - teigiama pranešime.

Kino centras anksčiau skyrė pinigų jau pradėtiems filmams kurti.

Iš viso šiemet kino projektams planuojama paskirstyti 7,245 mln. litų valstybės lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių