Quantcast

Senamiesčio muzikos festivalio kulminacija: D.Katkus taps kunigu

Jau šį savaitgalį „Vilniaus Senamiesčio muzikos festivalio“ lankytojai turės unikalią galimybę pasiklausyti Lietuvos klasikinės muzikos profesionalų dar mažai girdėtų, bet neįtikėtinų pasirodymų. Nuo rimtų kontraboso garsų iki komiškosios XVIII a. operetės.

Unikalus derinys

Penktadienį, lapkričio 9 d., 18 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje  – netikėtas balso ir styginių instrumentų karaliaus – kontraboso – duetas. Jaunojo kontraboso virtuozo Donato Bagursko rankose šis didžiulis instrumentas subtiliai susilies į vieną skambesį su Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės, daininkės Astos Krikščiūnaitės skaidriu sopranu. Kelionėje su šiais dviem atlikėjais mus lydės pianistė Audronė Kisieliūtė.

„Tai unikalus kontraboso ir klasikinės muzikos dainavimo solisto derinys. Tai specialiai šiam festivaliui rengtas pasirodymas, ir, turbūt, toks dalykas apskritai bus pirmą kartą Vilniuje parodytas. Manau, kad tokia muzika ir atlikimas tikrai praskaidrins lietingo rudens nuotaikas“, - energija ir džiaugsmu tryško solistė A. Krikščiūnaitė.

„Sieksime, kad šis festivalis taptų kasmetiniu ir ateityje virstu tramplinu į didžiąsias scenas patekti siekiantiems jauniesiems atlikėjams“, - sakė vienas iš festivalio organizatorių „Genius Arts“ vadovas Remigijus Sabaliauskas.

D.Katkus virs kunigu

Vienas gražiausių ir viską vainikuojančiu pasirodymu per visą festivalį taps komiška G. B. Pergolesi opera „Livjeta ir Trakolo“, kurios pagrindiniai atlikėjai sopranas Jurgita Lopetaitė bei mūsų šalies publikos numylėtiniu jau tapęs bosas Liudas Mikalauskas.

„Tai nuostabi operetė, pilna komiškų situacijų, meilės ir XVIII gyvenimo atspindžių. Nors, galiu pasakyti, kad visa intriga puikiai suprantama ir šiuolaikiniam žmogui, juk viskas sukasi apie meilę. Šį kartą tapsiu įsimylėjusiu vagimi, ir turiu pasakyti, man tai labai patinka“, - juokavo L. Mikalauskas.

Tiesa, jis paminėjo, kad visos operetės kulminacija taps Trakojo ir Livjetos vestuvės, o dėl tokios gražios šventės, net pats Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas Donatas Katkus sutiko tapti kunigu, įamžinančių įsimylėjėlių meilę.

„Tokios operetės labai pakelia nuotaiką. Ir, turiu pripažinti, kad jeigu ne šis festivalis, vargu, ar ta operetė būtų pasiekusi publiką“, - sakė operos solistas.

Operetės premjera - šeštadienį, lapkričio 10 d., 17 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių