Quantcast

San Fransiskas uždraudė visame mieste demonstruoti nuogybes

San Fransiskas atsisakė savo nevaržomos laisvės dalelės - miesto taryboje nedidele persvara buvo patvirtintas draudimas visame mieste demonstruoti nuogybes.

Atmetusi skundus, kad žmonių vertimas prisidengti pakirstų San Fransisko, kaip miesto be suvaržymų, reputaciją, Prižiūrėtojų taryba antradienį šešiais balsais pritarė įsakui, kuriuo daugumoje viešų vietų, įskaitant gatves, šaligatvius ir visuomeninį transportą, draudžiama demonstruoti genitalijas. Prieš įsaką balsavo penki Tarybos nariai.

Išimtys bus taikomos sankcionuotų gatvių mugių ir paradų, tokių, kaip kasmetinis gėjų paradas, dalyviams.

Tarybos narys Scottas Wieneris tokį draudimą pasiūlė reaguodamas į dažnėjančius skundus dėl grupės vyrų, kurių nuogus kūnus kone kasdien galima pamatyti gėjų pamėgtame Kastro rajone. Per antradienio posėdį jis sakė, kad priešinosi beveik dvejus metus, bet galiausiai buvo priverstas imtis veiksmų.

„Tai jau nebėra retkarčiais matoma keistoka San Fransisko dalis. Kastro (rajone) tai veikiau (matoma) kone septynias dienas per savaitę“, - sakė S.Wieneris.

Jo oponentai Taryboje tvirtino, kad draudimas visame mieste nėra būtinas ir kad jis tik nukreiptų policijos dėmesį nuo rimtesnių problemų. Johnas Avalosas (Džonas Eivelosas) taip pat reiškė susirūpinimą tuo, kokį poveikį šis įsakas padarys San Fransisko įvaizdžiui.

„Esame šviesos spindulys kitoms šalies dalims ir kartais būna truputį keistumo dėl to, kaip išreiškiame save“, - sakė J.Avalosas.

Po antradienio balsavimo Tarybos posėdžių salėje pasigirdo švilpimas ir raginimai atšaukti S.Wienerį. Nudistų aktyvistė Gypsy Taub, kuri kelias savaites prieš antradienio posėdį organizavo nuogalių protestus ir žygius, protestuodama tuojau pat išsirengė, bet šerifo pareigūnai ją išlydėjo iš salės.

Pagal S.Wienerio pasiūlymą, už pirmąjį naujų taisyklių pažeidimą būtų galima skirti baudą iki 100 dolerių, bet prokurorai turės teisę už trečią pažeidimą pateikti kaltinimus baudžiamuoju nusižengimu, už kurį skiriamos baudos iki 500 dolerių ir vieni metai kalėjimo.

Miesto įstatymo projektui dar turi būti pritarta per galutinį balsavimą, be to, jį dar turės pasirašyti meras Edwinas Lee. Draudimas įsigaliotų kitų metų pradžioje.

Jau buvo iškelta federalinė byla, kuria siekiama blokuoti draudimą.


Šiame straipsnyje: san franciskasnuogybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių