Quantcast

Rasta keli šimtai poeto W. Blake`o graviūrų

Mančesterio universiteto Johno Rylandso bibliotekos kolekcijoje rasta daugybė knygų, kuriose yra vieno žymiausių Britanijos poetų ir dailininkų Williamo Blake'o piešinių ir graviūrų.

Studentai, vadovaujami Mančesterio universiteto meno istoriko ir pripažinto Blake'o eksperto dr. Colino Troddo, pastaruosius dvejus metus dirbo su Johno Rylandso biblioteka, kad surastų W. Blake'o darbus, laikomus universiteto kolekcijoje.

Dalis W. Blake'o darbų, įskaitant ranka spalvintas E. Youngo knygos „Night Thoughts" iliustracijas, – visada buvo tarp didžiausių bibliotekos vertybių.

Bet bibliotekos personalas spėjo, kad W. Blake'o daugiau darbų gali būti pasislėpę milijoninėje knygų ir dokumentų kolekcijoje.

Po tyrinėjimų paaiškėjo, kad bibliotekoje yra galybė knygų, kurias iliustravo W. Blake'as. Jie surado 350 graviūrų, padarytų garsiojo Britanijos poeto.

„Neįtikėtinai puiku turėti tiek daug W. Blake'o graviūrų vienoje vietoje. Tai yra neįtikėtinas jo darbų rinkinys, atskleidžiantis jo talentą", – sakė Stella Halkyard iš Johno Rylandso bibliotekos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių