Quantcast

Prezidentės akcijai suaukota daugiau nei 25 tūkst. naujų knygų

Per prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“ surinkta daugiau nei 25 tūkst. naujų knygų šalies mokykloms.

Mokyklų bibliotekoms naujų knygų dovanojo šalies gyventojai, užsienio šalių ambasados, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai, muzikos atlikėjai, pranešė Prezidentūra.

„Visi kartu atnaujinome daugiau nei tūkstančio šalies mokyklų bibliotekas ir pasirūpinome, kad vaikai skaitytų naujas knygas. Dėkoju visiems taip aktyviai dalyvavusiems akcijoje ir paskleidusiems knygų šviesą. Padėdami vieni kitiems ir veikdami išvien, mes kuriame geresnę Lietuvą“, - pranešime spaudai cituojama D.Grybauskaitė.

Gyventojai dovanojo populiariausių vaikų ir jaunimo rašytojų knygų, leidinių apie Lietuvą ir jos gamtą, Justino Marcinkevičiaus ir kitų klasikų kūrinių iš „Lietuvių literatūros lobyno“ serijos.

Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Ispanijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Kanados, Japonijos, Rusijos, Čekijos ir Turkijos ambasados padovanojo mokykloms garsiausių savo šalių rašytojų ir lietuvių autorių kūrinių.

Verslo organizacijos nupirko mokykloms tūkstančius leidinių, kurie buvo pristatyti Metų knygos rinkimams. Prie akcijos prisidėjo ir verslo dienraštis, padovanojęs du tūkstančius leidinių apie verslą ir vadybą. Valstybės institucijos dovanojo mokykloms savo išleistų enciklopedinių leidinių ir žodynų, Lietuvos istorijos albumų. Lietuvos kariuomenės savanoriai surengė net kelias knygų dovanojimo akcijas mokykloms.

Per „Knygų Kalėdas“ dovanotos knygos pasklis po visą šalį – nuo Šalčininkų iki Klaipėdos, taip pat keliaus į lietuvių mokyklas Baltarusijoje ir Lenkijoje.

Prezidentė globojama akcija „Knygų Kalėdos“ organizuota antrą kartą. Pernai per šią akciją surinkta daugiau nei 17 tūkst. naujų knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių