Quantcast

Picasso meilužės portretas parduotas net už 155 mln. dolerių

Vieno JAV ribotos rizikos fondo vadybininkas Stevenas A.Cohenas už rekordinę sumą nupirko garsų Pablo Picasso paveikslą iš lošimų namų magnato Steve'o Wynno, antradienį pranešė dienraštis „New York Post“.

S.A.Cohenas, kuris vadovauja 15 mlrd. dolerių vertės fondui „SAC Capital Advisors“, 1932 metais tapytą P.Picasso meilužės portretą „Sapnas“ (Le Reve) nupirko už 155 mln. dolerių (417,4 mln. litų), nurodė laikraštis, remdamasis anoniminiu šaltiniu.

Teigiama, kai tai didžiausia suma, kokią JAV kolekcininkai yra sumokėję už meno kūrinį.

S.A.Cohenui ir S.Wynnui, kurie abu yra milijardieriai ir žinomi meno kolekcininkai, su tuo konkrečiu P.Picasso paveikslu yra susijusi ištisa istorija.

2006 metais S.Wynnas rodydamas paveikslą keliems draugams, jį netyčia pradūrė alkūne. Dieną prieš tai jis buvo sutikęs parduoti jį S.A.Cohenui už 139 mln. dolerių, bet palaikė tą incidentą ženklu, kad paveikslas turi likti pas jį, tada rašė spauda.

Pranešimai, kad S.A.Cohenas „Sapną“ vis dėlto nusipirko, pasirodė tokiu metu, kai jo bendrovė toliau tikrinama, atliekant federalinį tyrimą dėl įtariamos prekybos vertybiniais popieriais iš anksto susitarus, kurioje galimai dalyvavo devyni buvę SAC darbuotojai. Anksčiau šį mėnesį „SAC Capital“ sutiko sumokėti rekordinę 616 mln. dolerių baudą, kad būtų užbaigtos dvi bylos.

S.A.Coheno atstovas žinią apie paveikslo įsigijimą komentuoti atsisakė. S.Wynno, kuris vadovauja „Wynn Resorts Ltd“, atstovas kol kas neatsiliepė į prašymus pakomentuoti.


Šiame straipsnyje: Pablo PicassotapybaLa Reve

NAUJAUSI KOMENTARAI

JUOKDARIAI

JUOKDARIAI portretas
IKI KOKIO LYGIO REIKIA NUSIRISTI, KAD TOKIAS "terliones" GALIMA PAVADINTI PAVEIKSLU, SIAUBAS IR NEREIKIA APSIMESTI MENO ZINOVAIS, TAI JAU NUKRIPIMAS NUO SVEIKO PROTO RIBU.

joooo

joooo portretas
ir kur galima pakabinti sita baisybe?????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių