Quantcast

Pasaulinio garso kinų trupė pirmą kartą pasirodys Baltijos šalyse

Jau parduodami bilietai į gegužės 1 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje ir gegužės 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantį unikalų šokio ir gyvos muzikos pasirodymą „My Dream“, kurį surengs milijonus žmonių sužavėjusi Kinijos neįgaliųjų meno trupė iš Pekino.

Net 77 šalis aplankę artistai Lietuvoje pristatys programą, jungiančią populiarius Rytų Azijos ir šiuolaikinius scenos menus. Kiekvienas daugiau kaip du dešimtmečius kuriančios Kinijos neįgaliųjų meno trupės pasirodymas – tai unikalus kūno plastikos, judesio ir garso derinys, kurį papildo išraiškingi kostiumai bei scenos šviesų šou.

„My Dream“ atlikėjai laikomi ne tik kinų, nuo senų laikų garsėjančių ypatingais fiziniais gebėjimais, bet apskritai žmogaus galimybių ambasadoriais.

Pasak meno kritikų, šios trupės nariai parengia neįtikėtinai aukšto lygio estetinius reginius. Savo pasirodyme atlikėjai tapybiškomis ir plastiškomis kompozicijomis atkartoja budistinius įvaizdžius, nukelia į tradicinę kinų operą, pažeria kvapą gniaužiančių kovos triukų, koncertuoja.

„Kinijos neįgaliųjų meno trupė yra pasigėrėjimo vertas pavyzdys, kai didžiulė vidinė atlikėjų energija nukreipiama į talento ugdymą ir jo išskleidimą. Tai – gyvas liudijimas, kad siekdamas grožio žmogus gali įveikti pačius sudėtingiausius fizinius ir psichologinius barjerus“, – sako Lietuvos ir Kinijos forumo vadovas Mindaugas Reinikis.

Pasak jo, užsienio šalyse pasirodymus rengianti profesionali kinų artistų trupė sulaukia ne tik paprastų žiūrovų, bet ir išskirtinio aukščiausių valstybės vadovų dėmesio. Savo šalyse jų pasirodymus yra stebėję buvęs JAV prezidentas Bilas Klintonas ir viceprezidentas Alas Gore, Vokietijos premjerė Angela Merkel, buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kvasnevskis ir daug kitų. Trupė neseniai baigė didelį turą po Kanadą ir JAV – pasirodymus surengė Toronte, Monrealyje, Las Vegase ir Los Andžele.

Talentingi kinų artistai, kuriems teko patirti dramatiškų permainų gyvenime dėl fizinių traumų, klausos ar regos sutrikimų, šiandien pasiekė ypatingų profesinių aukštumų meninėje raiškoje. Jų pasirodymai stulbina ypatingu jautrumu ir skirtingų gebėjimų sinteze: puikiai jaučiantys muzikos virpesius kurtieji daugiausia šoka ir vaidina, o ypač jautrią klausą turintys aklieji– groja ir dainuoja.

Į Lietuvą atvyksta 35 Kinijos neįgaliųjų meno trupės atlikėjai. Visame pasaulyje didžiulio dėmesio sulaukusi programa „My Dream“ pirmą kartą buvo parodyta 2000 m. Garsusis šios trupės šokis „Thousand-hand Bodhisattva“, sinchroniškais rankų judesiais kuriantis Budos paveikslą, demonstruoja absoliučią jo atlikėjų judesio bei vidinio pasaulio harmoniją. „Youtube“ kanale šio šokio vaizdo įrašas peržiūrėtas daugiau nei 10 milijonų kartų, garsaus kino filmo „Baraka“ kūrėjai jį panaudojo penkerius metus visuose penkiuose žemynuose filmuodami savo paskutinį darbą „Samsara“ (2011 m.).

Kinijos neįgaliųjų meno trupės nariai yra tituluoti „UNESCO menininkai už taiką“ („UNESCO Artists for Peace“)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių