Quantcast

Operos solistė A.Širvinskaitė: sveikas, Paryžiau!

Levandų kvapas, neaprėpiami vynuogynai ir svaigi muzika – visa tai bus galima kone užuosti, pajusti koncerte „Sveikas, Paryžiau!“, kurį kitą savaitę Klaipėdoje surengs operos dainininkė Aistė Širvinskaitė-Ruškienė.

Studijavo ir dailę

Koncerte skambės įvairiu laikotarpiu kūrusių prancūzų ir kitų šalių kompozitorių vokalinė muzika bei instrumentiniai kūriniai. Kaip sakė pati koncerto sumanytoja A.Širvinskaitė, tai graži, jausminga muzika, dovanojanti klausytojams poilsio minutes bei leidžianti mintimis pakeliauti po Paryžiaus bohemos kavinukes, saulės nušviestus Prancūzijos vynuogynus, pajausti levandų laukų kvapus ir išeiti su pakilia nuotaika.

Mintis surengti prancūziškos muzikos vakarą solistei kilo po kelionės į Paryžių. „Turbūt didžiausią įspūdį paliko Paryžiaus Luvras ir Orsė muziejus. Impresionistų meną – muziką ir dailę – tiesiog dievinu. Tai mane paskatino plačiau pasidomėti prancūzų kompozitorių C.Debussy, F.Poulenco ir kitų kūryba. Štai taip gimė programa, kurios pagrindinė misija – supažindinti klausytojus su nuostabia muzika“, – sakė operos solistė, studijavusi ir dailę.

Atlaikė išbandymą Palangoje

Koncerte skambės prancūzų kompozitorių J.Massenet, C.Debussy, F.Poulenco, H.Giraud, W.Jehno, amerikiečių S.Sondheimo, R.Rodgerso ir kitų autorių vokaliniai kūriniai, instrumentiniai duetai akordeonui. Prancūzišką atmosferą vakaro metu solistei padės kurti akordeonistas Žygimantas Laurinavičius bei jo mokinys Donatas Butkus, smuikininkė Asta Šidlauskaitė, koncertmeisterė Loreta Piaseckienė.

Koncertinė programa „Sveikas, Paryžiau!” neseniai buvo atlikta Palangoje, A.Mončio namuose-muziejuje. „Mums visiems buvo labai smalsu pamatyti, kaip į ją reaguos publika. Tokių kompozitorių kaip F.Poulencas muzika yra kartu ir elegantiška, ir moderni. Be to, ji pasižymi netradiciniais sąskambiais. Klausytojai ją priėmė puikiai, todėl nusprendėme koncertą surengti ir Klaipėdoje“, – pasakojo dainininkė.

Sugrįš į Muzikinį teatrą

Klaipėdos muzikiniame teatre A.Širvinskaitė šiemet sukūrė pagrindinį Rozalindos vaidmenį J.Strausso operetėje „Šikšnosparnis“, praėjusių metų rugsėjį atliko Andželikos vaidmenį G.Puccini’o vienaveiksmės operos „Sesuo Andželika“ pastatyme. Pernai solistė Klaipėdos muzikinio teatro kolonų salėje debiutavo ir su soline klasikinės vokalinės muzikos programa „Iš mano svajonių“.

A.Širvinskaitė įgijo solinio dainavimo specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, profesorės Irenos Milkevičiūtės klasėje. Dainininkė stažavosi ir profesoriaus Virgilijaus Noreikos vadovaujamoje Operos studijoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kur atliko Dalios vaidmenį B.Dvariono operoje „Dalia“. Taip pat ji dainavo Tatjaną P.Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“, Gran Sacerdotessą G.Verdi „Aidoje“, Zigrunę R.Wagnerio „Valkirijoje“.

Koncertinę veiklą A.Širvinskaitė pradėjo dar būdama studentė, dainavo Lietuvos ir Šv. Kristoforo kamerinių orkestrų, Šiaulių kamerinio choro „Polifonija“ programose. Dainininkė dalyvavo tarptautiniuose meistriškumo kursuose ir festivaliuose Lietuvoje bei užsienyje, su kameriniu ansambliu „Musica Humana“ koncertavo „Kuršių nerijos“ bei Pažaislio muzikos festivaliuose.

Koncertas „Sveikas, Paryžiau!” – gegužės 9 d. 18.30 val. Klaipėdos muzikinio teatro kolonų salėje. Bilietai – po 22 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių