Quantcast

„Operacija “Argo" laimėjo Prodiuserių gildijos apdovanojimą

„Operacija “Argo„ (Argo) ir toliau krečia varžybas dėl “Oskarų" - ši juosta šeštadienį buvo apdovanota pagrindiniu Prodiuserių gildijos apdovanojimu (PGA).

Benas Affleckas (Benas Aflekas), kuris už savo režisuotą „Operaciją “Argo„ jau gavo geriausios vaidybinės dramos ir geriausio tikrais įvykiais paremtos dramos režisieriaus “Auksinius gaublius„, dabar viešbutyje “Beverly Hilton" atsiėmė ir Prodiuserių gildijos apdovanojimą.

„Būčiau aplaidus, jeigu nepaminėčiau, kad vis dar dirbu ir kaip aktorius“, - per padėkos kalbą sakė jis.

B. Affleckas „Operacijoje “Argo" taip pat vaidina - CŽV agentą, kuris vadovavo drąsiai šešių Amerikos ambasados darbuotojų gelbėjimo operacijai per 1979 metų Irano įkaitų krizę.

Prodiuserių gildijos apdovanojimu B. Affleckas dalijasi su George'u Clooney (Džordžu Kluniu) ir Grantu Heslovu. Šis filmas įveikė juostą apie JAV pilietinį karą „Linkolnas“ (Lincoln), kuris turi daugiausiai - 12 - „Oskarų“ nominacijų.

Drauge su kitais Holivudo profesionalų grupių, tokių kaip aktorių, režisierių ir scenaristų gildijos, apdovanojimais, prodiuserių apdovanojimas tapo Holivudo apdovanojimų sezono prieš svarbiausius „Oskarus“ dalimi.

Pagrindinis prodiuserių apdovanojimo laureatas per „Oskarų“ ceremoniją dažnai laimi ir geriausio filmo statulėlę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių