Quantcast

Norvegų baritonas S.Skjervoldas dainuos uostamiesčio parke

Mėgautis vasara ir muzika po atviru dangumi nuo Joninių iki Žolinės klaipėdiečius raginęs koncertų ciklas šeštadienį baigsis „Arijų ir kabareto dainų“ programa.

Su artėjančios vasaros pabaigos nuotaika ji atneš tolimą italų operos, britų ir amerikiečių dainų bei kabareto dvelksmą.

Ciklo organizatorės Klaipėdos koncertų salės parko scenoje su Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru pasirodys charizmatiškasis norvegų baritonas Steinas Skjervoldas. Skambės populiarių G.Rossini’o, G.Donizetti’o, P.Čaikovskio operų arijos ir B.Britteno, A.Coplando, K.Weillio dainos.

Pasak orkestro meno vadovo M.Bačkaus, Lietuvoje gyvenantis norvegų dainininkas S.Skjervoldas – „subtilus interpretatorius, neleidžiantis sau „atsitiktinai“ padainuoti nė vienos frazės. Jis visada kruopščiai tyrinėja kiekvieną kūrinio žodį ar garsą, todėl jo atlikimas visada ypatingas, verčiantis įsiklausyti“. Dainuodamas jis ypatingą dėmesį teikia ne tik pačiai muzikai, bet ir tekstui, turiniui, pačiam muzikavimo menui.

Iš pradžių studijavęs norvegų ir rusų literatūrą bei politikos mokslą S.Skjervoldas vėliau pasirinko muziką. Jis mokėsi dainavimo Griego akademijoje Bergene, vėliau – Aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje Hamburge, magistro studijas tęsė Norvegijos muzikos akademijoje, tobulinosi įvairiuose meistriškumo kursuose.

Itin spalvingas ir įvairus norvego atliekamos muzikos repertuaras, kurį sudaro operų arijos, romansai, bažnytinė muzika. Jis atliko svarbius vaidmenis daugelyje Norvegijos operos teatrų, koncertavo su įvairias chorais ir orkestrais, rengė rečitalius savo tėvynėje ir užsienio šalyse.

Lietuvoje S.Skjervoldas gyvena nuo 2007-ųjų rugpjūčio, taigi – jau treji metai. Pirmą kartą į mūsų šalį jis atvyko 2003-aisiais ir nuo tada dažnai čia atostogaudavo.

„Man tikrai patinka čia gyventi – nepasiilgstu akį rėžiančių neoninių Oslo reklamų. Vilniaus architektūroje ir aplinkoje glūdinti ramybė labai tinka mano mintims, toji ramybė tinka ir menui. Iš tiesų ekonomiškai labiau pažengusios šalys nebūtinai būna labiau pažengusios kultūros atžvilgiu“, – mano norvegas.

Lietuvoje jis dalyvauja įvairiose koncertinėse programose, rengia rečitalius, dainavo festivaliuose „Nepaklusniųjų žemė“ ir „Muzikos ruduo“. Su Klaipėdos kameriniu orkestru dainininkas bendradarbiauja nebe pirmąsyk. Šių metų pradžioje jie kartu buvo parengę ir publikai pristatę subtilios britų bei Amerikos kompozitorių muzikos programą.

„Neabejojame, jog dar vienas norvegų baritono pasirodymas su Klaipėdos kameriniu orkestru suteiks publikai muzikinę atgaivą, sukurs stilistinę atmosferą polėkiui naują darbo savaitę“, – tvirtino koncerto organizatoriai.

Vasaros koncertų ciklo „Nuo Joninių iki Žolinės“ vakarai vyksta Klaipėdos koncertų salės parke (Šaulių g. 36) šeštadieniais nuo 20.30 val. Esant blogam orui, jie vis tiek skamba Koncertų salės viduje. Įėjimas bet kokiu atveju – laisvas.

Finalinis šios vasaros koncertas – rugpjūčio 14-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių