Quantcast

Naują filmą „7 nuodėmės“ pristatys Palangoje

Šeštadienį pajūryje režisierė Kristina Inčiūraitė ir prodiuserė Živilė Gallego pristatys bendromis pastangomis šiemet ekranus išvydusį filmą „7 nuodėmės“.

Jame įvairiuose Lietuvos miestuose gyvenančios skirtingų kartų ir skirtingoms sporto šakoms atstovaujančios sportininkės - imtynininkės, rankos lenkikės, fechtuotojos, boksininkės, karatistės, šachmatininkės, stalo tenisininkės - pasakoja apie tai, kaip jos supranta ir vertina septynias mirtinas nuodėmes - tinginystę, puikybę, kerštą, apsivalgymą, gašlumą, godumą ir pavydą - šiandieninėje visuomenėje.

Pasirinktos septynios dvikovės sporto šakos, kuriose kovojama vienas prieš vieną - tai lyg dvi moters asmenybės pusės - šviesioji ir tamsioji. Tai tarsi žmogaus dvilypumo, vidinės žmogaus kovos su pačiu savimi vizualizacija. Tokiu būdu stengiamasi nupiešti šiuolaikinės moters paveikslą - tai herojė, bandanti įveikti sunkumus, atkakliu darbu kurianti savo svajonę, savo asmeninę legendą.

„7 nuodėmėse“ autorė stebina žiūrovą, atskleisdama nemažai apnuoginto moters kūno, kurio patrauklumą ir stiprumą meistriškai perteikia operatorius Rolandas Leonavičius.

Kiekviena herojė, nepriklausomai nuo jos amžiaus, turi savo nuomonę, savo gyvenimo supratimą ir juo dalijasi su žiūrovais. Visus pasakojimus į vieną istoriją supina Rosita Čivilytė.

Šio dokumentinio filmo sukūrimui įtakos turėjo Kurto Weillo ir Bertolto Brechto baletas su dainomis „Septynios mirtinos nuodėmės”, kuriame dvi seserys (tai susidvejinusi asmenybė) Didžiosios depresijos laikotarpiu keliauja į septynis skirtingus miestus ir ieško laimės.

„Filmo prologui ir epilogui, taip pat jo dalims sujungti pasirinkau dainininkę R.Čivilytę. Ji  LNOBT baleto su dainomis „Septynios mirtinos nuodėmės“ pastatyme atliko pagrindinį, Annos vaidmenį. R.Čivilytė ne tik dainuoja fragmentus iš kūrinio, bet ir pasakoja apie savo kurtą personažą bei dalijasi mintimis apie dabartinės Lietuvos moterį“, - apie ši filmą kalbėjo K.Inčiūraitė.

Pasak filmo prodiuserės Ž.Gallego, ją šiame filme sužavėjo intymiai, vaizdžiai ir estetiškai atskleistas ne tik moters portretas, bet ir Lietuvos sporto moteriškoji pusė.

Filmą prodiusavo kompanija „Fralita Films“. „7 nuodėmių“ premjera įvyko šiemet kovą per festivalį „Kino pavasaris“.

Filmas „7 nuodėmės“ gegužės 8 d. 17 val. bus rodomas Palangos „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35). Bilietai - po 10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių