Quantcast

Mirė meksikiečių rašytojas Carlosas Fuentesas

Meksikiečių rašytojas Carlosas Fuentesas (Karlosas Fuentesas), vienas garsiausių ispanų kalba kuriančių romanistų pasaulyje, antradienį Meksike mirė, būdamas 83 metų, paskelbė prezidentas Felipe Calderonas (Felipė Kalderonas).

„Nepaprastai apgailestauju dėl mūsų brangaus Carloso Fuenteso, kuriuo žavimės, rašytojo ir įvairiapusiško meksikiečio, mirties. Tegu jis ilsisi ramybėje“, - „Twitter“ parašė F.Calderonas.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad rašytojas mirė ligoninėje Meksikos sostinės pietuose, dėl širdies problemų. Jo namuose į telefono skambučius niekas neatsako.

C.Fuentesas, diplomato sūnus, kuris augo apsuptas knygų, pirmąjį savo apsakymų rinkinį „Dienos su kauke“ (Los dias enmascarados), išleido patariamas tėvo Rafaelio.

Su 1958-ųjų romanu „Skaidriausio oro sritis“ (La region mas transparente), kuriame vaizduojamas sparčiai augantis Meksikas, tuomet 30-metis rašytojas pelnė tarptautinį pripažinimą.

Vėliau jis parašė romanus „Aura“ (Aura, 1962), „Artemijo Kruso mirtis“ (La muerte de Artemio Cruz, 1967), kuriuos pripažino ir kritikai, ir publika. Rašytojas yra laimėjęs kelias prestižines literatūros premijas.

C.Fuentesas, tapęs svarbiu 7-ojo dešimtmečio literatūros ispanų kalba pakilimo veikėju, palaikė draugiškus ryšius tiek su Kolumbijos kairiųjų pažiūrų rašytoju Gabrieliu Garcia Marquezu (Gabrieliu Garsija Markesu), tiek su konservatyviuoju Peru literatu Mario Vargasu Llosa (Marijumi Vargasu Liosa).

Jo kūriniuose kritikuojama ir žiaurioji kapitalizmo pusė, ir sunki komunizmo realybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių