Quantcast

Mados istorikas A.Vasiljevas: Agnė Ditkovskytė be reikalo tapo Čadova

„Esu įsitikinęs, kad viena iš A. Ditkovskytės sėkmės priežasčių yra jos lietuviška kilmė. Sužinojau, kad pernai rugpjūtį ištekėjusi Agnė nusprendė tapti Čadova“. Taip pareiškė mados istorikas Aleksandras Vasiljevas.

Ši aktorė dar labai jauna – jai vos 24 metai. Vis dėlto Agnė Ditkovskytė jau labai daug pasiekė: nusifilmavo garsiuose kino projektuose, tapo glamūrinių žurnalų heroje ir įvairiausių ceremonijų viešnia, ištekėjo už aktoriaus Aleksejaus Čadovo, su kuriuo susipažino filmo „Žara“ filmavimo aikštelėje. Šios garsios moters įvaizdį įvertins mados istorikas Aleksandras Vasiljevas, rašo 7days.ru.

„Agnė yra lietuvių režisieriaus Olego Ditkovskio ir rusų aktorės Tatjanos Liutajevos dukra, ji gimė Vilniuje, - pasakoja A. Vasiljevas. - Mano jausmai šiam miestui yra ypatingi. Reikalas tas, kad aš savo giminystės ir šeimos ryšiais labai susijęs su Lietuva. Mano senelis mokėsi Vilniuje, mano senelio brolis pastatė ten namą, ši dvarvietė dabar priklauso man. Vienu metu buvau vyriausiu dailininku Vilniaus Rusų dramos teatre, kur dirbo ir T. Liutajeva. Taigi, aš dievinu Lietuvą. Iš esmės Rusijoje visada buvo juntama simpatija Baltijos šalių gyventojams. Nepaisant jų šaltumo ir išorinio išdidumo. Apie tą pačią Ingeborgą Dapkūnaitę kalba, kad jai būdinga šaldytuvo šypsena, bet vistiek daugeliui ši aktorė patinka, ypač jos firminis lengvas akcentas. Mums atrodo, kad joje yra kažkas vakarietiško, o tuo pačiu ir kažkas mūsiško, nes ji visgi kalba rusiškai“.

„Todėl esu įsitikinęs, kad viena iš A. Ditkovskytės sėkmės priežasčių yra jos lietuviška kilmė. Sužinojau, kad pernai rugpjūtį ištekėjusi Agnė nusprendė tapti Čadova. Žinoma, tai byloja tai, kaip stipriai ji įsimylėjusi savo sutuoktinį. Tačiau aš jos vietoje mergautinės pavardės nekeisčiau. Pažiūrėkite, netgi Alos Pugačiovos dukra turi lietuvišką savo tėvo Mykolo Orbako pavardę. Ir tai jai tik suteikia šarmo. Visas šias nerusiškas pavardes – Rotaru, Vaikulė ir panašiai – mes priimame kaip vakarietiškumo simbolį. Mes gi nesame vien savimi besižavinti tauta. Mums beprotiškai patinka viskas, kas importuota“, - įsitikinęs A. Vasiljevas.

„Man regis, kad Agnė iki šiol Maskvoje jaučiasi užsieniete, tačiau jai norisi čia įsitvirtinti. Todėl ji ir blaškosi. Kartais ji atrodo kaip mergina iš Lietuvos, kartais – kaip iš Rubliovkos. Aš jai patarčiau nesiskirti su Lietuva. Kai tik ji taps įprasta gražuole iš Barvichos, ją užgoš jaunesnės ilgakojės būtybės. Jai būtina išsaugoti savo baltiškąjį prieskonį. Padaryti tai nelengva, tačiau įmanoma“, - toliau dėsto ekspertas.

„Agnė periodiškai pasirodo viešumoje su mama. Ir tai puiku! T. Liutajeva yra graži ir dėmesį atkreipianti aktorė. Visi prisimena jos ryškų Anastasijos Jagužinskajos vaidmenį filme „Gardemarinai, pirmyn!“. 1988 metais Tatjana išvažiavo į Vilnių. Šešiolika metų vaidino Rusų dramos teatro trupėje, beje, toje pačioje scenoje kažkada žibėjo ir Elina Bystrickaja. Tame pačiame teatre pradėjo ir Romanas Viktiukas, jis ten buvo vyriausias režisierius. Taip kad Agnė augo užkulisiuose... Žinau, kad Tatjana su Agne bendradarbiauja su talentingu lietuvių dizianeriu, mano mokiniu Juozu Statkevičiumi. Jis dirba ir JAV, ir Anglijoje, taip pat ir su daugeliu žvaigždžių. Jis tai jau puikiai žino, kaip pridėti moteriai baltiško žavesio ir europietiško žvilgesio. Bet kokiu atveju, apsivilkusios jo vakarinėmis suknelėmis Tarptautiniame Maskvos kino festivalyje dukra ir mama atrodo labai oriai“, - reziumavo mados istorikas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snaiperis is Chicago IL

Snaiperis is Chicago IL portretas
Ji yra netik faina mergina ar moteris,nesvarbu....Ji yra super geras ir nuosirdus zmogus visuose aspektuose manau.As jos nepazystu,nes gyvenu amerikoje ir tik neseniai teko ziureti filma,kuriame ji atlieka savo vaidmeni.Ji man istrigo kaip gera aktore ir simpatiska bei atvyra ir nuosirdi moteris.Saunuole Mergina .Respectas

cha cha

cha cha portretas
Kai tik ji taps įprasta gražuole iš Barvichos Tai juk ji visą laiką tokia ir buvo, nes genai daro savo.

Sraigė

Sraigė portretas
Labai malonus straipsnis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių