Quantcast

LRT televizijoje - iškilmingos „Bitinukų“ dalybos

 

Trečiadienio vakarą nacionalinis transliuotojas jau dvyliktus metus „Bitinukais“ pagerbė kūrybingiausius ir darbščiausius darbuotojus.

Juos balsuodami internetu išrinko LRT darbuotojai, TV žiūrovai bei radijo klausytojai. Iškilmingą ceremoniją atidarė Katažina Nemycko ir Kaštoninis choras, kurie atliko legendinę V.Noreikos ir Luko dainą „Laikas". O vakarą vedė ilgametės laidos „Labas rytas, Lietuva” vedėjai Ignas Krupavičius ir Eglė Daugėlaitė. Būtent ši šiemet 25-ąjį jubiliejų švenčianti laida triumfavo geriausios visų LRT televizijos kanalų laidos nominacijoje. Antrą kartą „Labas rytas, Lietuva” vardas ceremonijoje nuskambėjo įteikiant „Bitinuką” geriausia LRT televizijos laidų žurnaliste pripažintai Justei Navickaitei. Mergina, talkinanti laidoms „Labas rytas, Lietuva” ir “Laba diena, Lietuva”, įveikė žurnalistikos veteranus Nemirą Pumprickaitę ir Andrių Tapiną. Geriausiu serialu rodomu per LRT televiziją tapo „Šerlokas”, nurungęs „Gražiausias pasaulio pasakas“, „Prisikėlusį farą“ ir „Apokalipsę“.

Geriausiu radijo žurnalistu išrinktas Edvardas Kubilius, rengiantis ir skaitantis žinias LRT radijuje, o geriausia radijo laida paskelbta „Pašnekesiai apie tave ir kitus“. Metų LRT debiutanto „Bitinuką” atsiėmė Ugnė Galadauskaitė, LRT profesionalo, dirbančio televizijoje, - archyvarė Margarita Liaudanskienė, o LRT profesionalu, dirbančiu radijuje, patys LRT darbuotojai išrinko radijo laidų garso režisierę Sonatą Jadevičienę.

Šventinį vakarą įteikti ir du ypatingi apdovanojimai. Už nuopelnus nacionaliniam transliuotojui „Garbės bitinukas” skirtas ilgamečiui LRT naujienų tarnybos vadovo pavaduotojui Jonui Rameliui. Taip pat pagerbta buvo Metų kultūros šviesuliu išrinkta Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos Ažuožerių filialo vyresnioji bibliotekininkė Daiva Agafanovienė.

„Bitinukų“ apdovanojimus LRT žiūrovai galės pamatyti sausio 26 d. 21 val.


Šiame straipsnyje: bitinukai 2012 lrt

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių