Quantcast

Kūrybiniai susitikimai – meno ekspozicijoje Klaipėdos parodų rūmuose

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose trečiadieniais rengiami kūrybiniai susitikimai – užsiėmimai bei edukacinės ekskursijos po parodas.

Atėjus pavasariui daugelis jaučia darbinį nuovargį, dienos rutinos slogulį ar mąsto, kaip atitrūkti nuo kasdienybės, vakarus paįvairinti nauja veikla... Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodinės erdvės gali būti problemos sprendimas. Ten trečiadieniais bus galima susipažinti su vykstančiomis parodomis, pasiklausyti paskaitos, dieną užbaigti piešiant, tapant, improvizuojant ant popieriaus lapo.

Balandžio 17 d. 17 val. rengiamas kūrybinis užsiėmimas „Improvizacija“. Užsiėmimo metu, piešdami parodoje, jo lankytojai bandys sekti dailininko mintimis ir sukurti „savo“ paveikslą. Tai puiki galimybė patirti kūrybos proceso džiaugsmą ir įkūnyti menines fantazijas.

Balandžio 18 d. 14 val. – kūrybinis užsiėmimas „Improvizacija“ senjorams.

Balandžio 24 d. 17 val. vyks „Susitikimas parodoje“. Dabar Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose eksponuojama Irmos Leščinskaitės tapybos paroda „Kūrybinės erdvės autonomiškumas 2“. Anot Klaipėdoje dirbančios ir kuriančios tapytojos I.Leščinskaitės, šios parodos tikslas – įtraukti į šių dienų meno apyvartą dalį Lietuvoje kurto paveldo. Šiuolaikinė kultūros tradicija skiriasi nuo ankstesniosios tuo, kad pastaroji yra reflektyvi, grindžiama sąmoningu ir kryptingu ankstesnės kultūros paveldo interpretavimu. Toks paveldo perėmimo būdas vyrauja visose šiuolaikinės kultūros srityse, taip pat ir mene. Susitikimo metu menininkė papasakos apie savo kūrybą, inspiracijas.

Balandžio 24 d. 17.30 val. – antrasis „Susitikimas parodoje“. Vydo Pinkevičiaus tapybos parodos „Tapyba – gyvenimas“ kuratorius tapytojas Juozas Vosylius susirinkusiuosius supažindins su V.Pinkevičiaus ypatingo ryškumo ir turiningumo kūryba. V.Pinkevičiaus darbai tarsi paslėpė kūrėjo viešą gyvenimą, beveik nematomą ir negirdimą, skurdų ypatingų įvykių, garsių likimo viražų ar sensacijų. Ranka, 1968 m. Vilniaus dailės institute paėmusi pieštuką ir teptuką, laikė juos 43 metus, fiksuodama nesibaigiančią gausybę vaizdų, temų, išgyventų metų kaitoje, atliepdama aistringą vidinį pašaukimą ir beveik nepalikdama dėmesio kasdienybei... Ši ekspozicija, pristatanti mažą šio kūrėjo išskirtinai gausios ir brandžios kūrybos dalį – tai pagarbus nusilenkimas ir padėka jam už gyvenimo atkaklią ir prasmingą ištikimybę pašaukimui ir menininko misijai.

Į šiuos renginius būtina išankstinė registracija el. paštu virginija@kkkc.lt arba tel. 313 691. Užsiėmimai mokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių