Pereiti į pagrindinį turinį

Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės, norintys pasveikinti jūros deivę

Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės, norintys pasveikinti jūros deivę
Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės, norintys pasveikinti jūros deivę

Šimtai žmonių pastarosiomis dienomis plūsta į Braziliją. Daug dėmesio kasmet susilaukia tradicija, įvairiomis aukomis pagerbti jūrininkų deivę. O tūkstančiai turistų ruošiasi čia sutikti Naujuosius metus.

Garsųjį Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės. Jie nori pasveikinti jūros deivę Iemanją – jūrininkus serginčią dievybę. Ši tradicija prieš šimtmečius į Braziliją atkeliavo kartu su vergais iš Afrikos. Dabar kasmetine tapusioje šventėje baltais drabužiais pasipuošę deivės garbintojai gieda giesmes ir į mažus laivelius deda savo aukas ir jas atiduoda bangoms. Tarp dovanų – gėlės, laiškai ir įvairūs grožio produktai. Renginys visada susilaukia didžiulio dėmesio.

„To niekad anksčiau nemačiau. Atvykau čia su draugais ir mes labai džiaugėmės šia švente", – sako argentinietė Silvia Debitat.

Šiemet organizatoriai renginį paankstino, tad jis vyksta ne tuo pačiu metu kaip Naujieji metai. Tačiau ir šia proga atvykusiųjų daug. Palydėti senų ir pasitikti naujų metų į saulėtąją Pietų Amerikos valstybę renkasi turistai iš viso pasaulio. Jie nori švęsti. Keturių kilometrų ilgio atstumu bus išdėstytos keturios scenos, gros žinomiausi brazilų atlikėjai. Muzikos fiestą papildys fejerverkai – planuojama, kad šie dangų nušvies net šešiolika minučių.

„Eisime į koncertus, nekantraujame. Čia jau mes antrą dieną, esame pasiruošę švęsti. Norime pamatyti fejerverkus, girdėjome, jie nepakartojami", – kalbėjo amerikietė Cassidy Taylor.

Skaičiuojama, kad Kopakabanos paplūdimį aplankys apie 2 mln. žmonių.