Quantcast

Klauso Enderio aktų fotografijos bus eksponuojamos Palangoje

Penktadienį Palangoje atidaroma Klauso Enderio (Vokietija) fotografijų paroda „Aktas ir kraštovaizdis“.

K.Enderis gimė 1939 m. Berlyne. Nuo 1965 m. dirbo su 50 leidyklų, tarp jų – ir „Das Magazin“. Nuo 1966 m. Riūgeno saloje dirbo nepriklausomu fotografu. 1971 m. pasirodė jo pirmoji knyga „Mein Modell“, kurios penkių leidimų tiražas siekė 95 tūkst. egzempliorių.

Nuo 1962 iki 1981 m. nacionalinėse ir tarptautinėse parodose K.Enderis buvo apdovanotas daugiau nei 60 medalių ir garbės raštų, taip pat ir bronziniu, sidabriniu bei auksiniu „Ehrennadeln“ prizais. Autoriui buvo suteiktas FIAP menininko (AFIAP) garbės titulas. K.Enderis 1981 m. persikėlė į Austriją, kur 1982 m. Mokslo ir meno ministerija jam suteikė  fotomenininko   vardą. 

K.Enderis yra daugelio knygų, albumų ir fotografijos žurnalų autorius. Fotografas iliustravo per 150 knygų ir 100 kalendorių bei išleido 12 autorinių knygų. Vien „Herder“ leidykloje bendras jo knygų tiražas viršijo 1,5 mln. egzempliorių. Daugybės parodų autorius ir dalyvis K.Enderis bendradarbiavo su garsiomis pasaulyje fotografijos komanijomis – B+W, Cullmann, Cokin/Paris, HAMA, Minox, K. Zeiss, Leica.

Fotomenininkas K.Enderis apibūdinamas kaip poetas ir aktų fotografas. Aktų fotografija jam yra fotografijos žanrų karalienė. Menininkas dažniausiai fotografuoja gamtoje, harmoningai komponuodamas moters kūną ją supančioje aplinkoje.

K.Enderis dabar gyvena ir dirba Bergeno mieste. 2003 m. jis su žmona Gabi įkūrė meninės fotografijos leidyklą, kuri leidžia jo eilėraščių ir aforizmų knygas, fotoalbumus bei kitų autorių leidinius.

K.Enderio parodos „Aktas ir kraštovaizdis“ atidarymas – rugsėjo 21 d. 17.30 val. „Ramybės“ galerijoje Palangoje (Vytauto g. 35), kur ji veiks iki spalio 20 d.

Parodos partneriai –  Bergeno ir Palangos miestų savivaldybės. Parodą organizuoja asociacija „Fotobienalė LT“, kuratorius – Adas Sendrauskas.

„Ramybės“ galerijos darbo laikas: IV–VII 12–19 val. Parodos lankymas – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių