Quantcast

„Klaipėdos galerijoje“ – odos meno miniatiūros

Ketvirtadienį Lietuvos dailininkų sąjungos „Klaipėdos galerijoje“ atidaroma tarptautinė odos meno miniatiūrų paroda.

Galerijos direktorė Violeta Jusionienė džiaugėsi, kad pirmą kartą rengiamas tarptautinis projektas „Miniatiūros odoje“ sulaukė dalyvių ne tik iš visos Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Švedijos menininkų.

Odininkystė – vienas seniausių amatų, turintis gilias tradicijas. Šiandien odos meistrų darbuose jos susipina su šiuolaikiniu žvilgsniu, sukurdamos naujas formas, spalvas...

Ir projekte „Miniatiūros odoje“ atsispindi neišsenkančios plastinės galimybės, tradicijos bei modernumas.

Oda yra nuostabi natūrali medžiaga, kurios savybės leidžia ne tik naudoti ją įvairios paskirties gaminiams, bet ir kurti dekoratyvinius, meniškus, įdomius darbus.

Natūrali oda patikima ir ilgaamžė medžiaga, iš kurios daromi aksesuarai, paveikslai, kiti meno kūriniai. Odai reikia padėti „prabilti“, ir tuomet ji gali daug pasakyti savo ypatingu žavesiu.

Meninės odininkystės projektas siejamas su kūrybiniu entuziazmu ir polėkiu, improvizacija, noru praplėsti tradicinę darbų iš odos sampratą bei šio amato žinovų savito kelio paieška.

„Projekto dalyviai savo talento, išmonės, profesionalumo dėka atskleidė odos multifunkcionalumą, įdėjo daug šilumos, fantazijos, pritaikė technologijų ir formų įvairovę. Tikrai yra į ką pasižiūrėti, kuo pasigrožėti“, – teigė V.Jusionienė.

Tarptautinės parodos „Miniatiūros odoje“ pristatymas – liepos 29 d. 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10). Ten odos meno ekspoziciją apžiūrėti bus galima iki rugpjūčio 27-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių