Quantcast

„Klaipėdos galerijoje“ – jaunųjų odos menininkų vernisažas

Ketvirtadienį 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje” atidaroma Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto studentų odininkų paroda „Odos odisėja”.

Oda – plastiška medžiaga, suteikianti dideles meninės raiškos ir kūrybinės transformacijos galimybes, apimanti labai plačią technologinių ieškojimų skalę. Odos dailė yra unikali sritis,  Lietuvos dailės kontekste turinti nedidelę nišą ir besiformuojančias tradicijas. Šiuo metu odos dailės specialistai Lietuvoje rengiami tik Kauno kolegijoje ir Šiaulių universitete. Europoje tokio profilio specialistai ruošiami tik Talino dailės akademijoje ir Tartu meno kolegijoje Estijoje.

Šioje parodoje bus pristatomi Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto dailės pedagogikos programos odos dailės specializacijos studentų kursiniai ir diplominiai darbai, atlikti 2008–2013 m. Tai meninė knygrišyba, odiniai papuošalai, odiniai dekoratyviniai objektai-formos, turintys funkciją ir be jos.

Odisėja – tarsi simbolinė kelionė laiku, kur kažkas atrandama, plačiai atveriamos durys į pamirštus, vėl naujai perkurtus pasaulius. Anot dėstytojos Ramutės Toliušytės, parodos pavadinimą padiktavo teminė darbų įvairovė, istorinių ir šiuolaikinių  kultūros bei meno laikotarpių  analizavimas, savaip interpretuojant. Būsimieji dailės pedagogai ir menininkai jaunatviškai žaismingai, kai kada rimtai skirtingomis meninėmis priemonėmis parodoje pristatys savo kūrybines idėjas.

Jaunųjų odos menininkų iš Kauno paroda „Klaipėdos galerijoje“ veiks visą mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atrodytu

atrodytu portretas
daryti mena is gyvulio odos siems laikams labai keistas uzsiemimas. o tuo labiau specialybe
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių