Quantcast

Klaipėdos etnokultūros centre – apie nešyklių tradicijas ir dabartį

Šeštadienį Klaipėdos etnokultūros centre vyks pokalbių popietė „Nešyklės: senosios tradicijos ir šiandienos praktikos“.

Renginio viešnios – folkroko grupės „Atalyja“ vokalistė, etnologė Audronė Daraškevičienė bei Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro besilaukiančiųjų mokyklėlės lektorė Rima Kurtinaitienė.

Lietuvoje vis labiau populiarėja nešyklės. Jos plinta kartu su vaikų nešiojimo filosofija, kurios šalininkai teigia, kad kūdikiui yra būtinas fizinis kontaktas su jį globojančiu žmogumi, o pirmaisiais gyvenimo metais dažniau ir ilgiau nešiojami kūdikiai auga ramesni, labiau pasitikintys savimi, savarankiškesni.

Kiek ir kaip buvo nešiojami kūdikiai lietuviškojoje tradicijoje? Kodėl gatvėje sutiktos bobutės nešyklėmis pasipuošusias jaunas mamas dažnai palydi pasipiktinimo kupinomis pastabomis? Į šiuos klausimus bandys atsakyti etnologė A.Daraškevičiene, tyrinėjanti lietuviškąją kūdikių priežiūros kultūrą.

Antroji vakaro dalis – praktinė. Intensyvaus kūdikių nešiojimo filosofijos šalininkė, viena iš Prieraišiosios tėvystės centro Vilniuje įkūrėjų, Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro besilaukiančiųjų mokyklėlės lektorė R.Kurtinaitienė pamokys, kaip išsirinkti tinkamą nešyklę vieno ar kito amžiaus vaikeliui, kaip ją greitai ir patogiai užsirišti. Bus galima išbandyti įvairių tipų nešykles.

Popietės pradžia – 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių