Quantcast

Klaipėdos dramos teatras vaidina Palangoje

Klaipėdos dramos teatras šį mėnesį jau antrąkart gastroliuoja Palangoje. Rugpjūčio 19–21 dienomis palangiškiams bei kurorto svečiams jis parodys tris komedijas.

Tie, kurie matė Klaipėdos dramos teatre pastatytą M.Gavrano pjesę „Viskas apie moteris” (rež. D.Tamulevičiūtė), neturėtų praleisti progos pažiūrėti, ką tas pats autorius ir tas pats teatras sukūrė apie vyrus. Šįkart scenoje – stipriosios lyties atstovai, pasakojantys skirtingų personažų gyvenimo istorijas. Žaidimo taisyklės tos pačios ir čia: aktoriams tenka vaidinti po keletą personažų žaibiškai persikūnijant. Regis, vyrų pasaulis iš tiesų niekuo nenusileidžia moteriškajam: toks pats intriguojantis, dramatiškas, o neretai ir tragikomiškas... Klaipėdos dramos teatro aktoriai I.Reklaitis, R.Pelakauskas, E.Brazys ir K.Žvinklys „Viską apie vyrus“ Palangoje išklos ketvirtadienį. Spektaklį Klaipėdoje režisavo kaunietis A.Lebeliūnas. Svarbi detalė: komedija skirta tik suaugusiųjų auditorijai.

Penktadienį žiūrovų Palangoje laukia garsaus prancūzų dramaturgo, šiuolaikinės komedijos metro E.E.Schmitto sąmoju bei elegancija žaižaruojanti pjesė „Paleistuvis“. Jos autorius pasaulyje žinomas kaip neprilygstamas šmaikščių dialogų kūrėjas, pjesę režisavo komedijų meistras P.Gaidys. Prie šio puikaus dueto privalu paminėti ir kitą – pagrindinius vaidmenis sukūrusius Klaipėdos dramos teatro aktorius V.Anužį ir N.Savičenko. Kaip medžiotojai pasakytų – dvigubas dupletas... Komedijos „Paleistuvis” pagrindinis veikėjas – filosofas, rašytojas, laisvamanis Denis Diderot. Pasitelkęs vieną įdomiausių švietimo epochos įžymybių, pjesės autorius išaukština aštrų protą, minties laisvę, sugebėjimą išsivaduoti iš dogmatiško požiūrio į pasaulį, suvokti jo beribę įvairovę, gyventi taip, kaip trokšta prigimtis.

Šeštadienį šiemetes Klaipėdos dramos teatro gastroles Palangoje užbaigs I.Turgenevo lyrinė komedija „Įnamis” (rež. A.Lebeliūnas). Tai pjesė apie karalius, netikėtai tampančius juokdariais, ir apie juokdarius, pavirstančius karaliais. Kas nutinka žmogaus sieloje, kai jis, įvytas į kampą, staiga sumaištauja – iš visiškos nevilties, užguitas nuolatinių patyčių ir pažeminimų? Kaip reaguoja aplinkiniai, vietoje aukos staiga išvydę baudėją ir patys pajutę kartų pažeminimo skonį?.. I.Turgenevo „Įnamis“ – spektaklis, kuriame triumfuoja aktorinis teatras (vaidina R.Pelakauskas, I.Reklaitis, D.Meškauskas, Monika Vaičiulytė ir kiti). Čia viskas paprasta, aišku, skaidru, kartais liūdna, kartais juokinga. Ir visada – gražu. Nes tai – klasika.

Spektakliai rodomi nuo 20 val. Palangos Senojoje gimnazijoje (Jūratės g.13). Bilietai – po 20, 25 Lt – parduodami ten pat kasoje kasdien nuo 11 iki 18 val., spektaklių dienomis – nuo 12 iki 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių