Quantcast

Klaipėdiečių choras „Cantare“ parsivežė prizą iš konkurso Ispanijoje

Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmai mišrus choras „Cantare“, vadovaujamas Artūro Dambrausko, sugrįžo iš Ispanijos, kur tradiciniame, jau 58-ąjį kartą surengtame tarptautiniame habanerų ir polifonininės chorinės muzikos konkurse Torevjechos mieste iškovojotrečiąją vietą polifoninės muzikos kategorijoje.

Anot choro vadovo, šis įvertinimas yra didžiulis pasiekimas, ypač atsižvelgiant į konkurentų pajėgas. Šiuosyk konkurse, vykusiame liepos 23–29 d., dalyvavo 16 chorų iš viso pasaulio – Ispanijos, Korėjos, Kinijos, Venesuelos, Serbijos, Latvijos ir kitų valstybių. Juolab kad pageidaujantys dalyvauti šiame konkurse chorai turi įveikti griežtą išankstinę atranką.

Aukščiausius komisijos vertinimus pelniusiems dalyviams skiriami apdovanojimai už geriausiai atliktas habaneras bei polifonijas, įteikiama nacionalinė bei savivaldybės premijos, savo favoritą išsirenka publika. Visi apdovanojimai turi ir piniginę išraišką. „Cantare“ pelnė 2 tūkst. eurų prizą.

Klaipėdiečių choras konkurse atliko tris habaneras ir du polifoninės muzikos kūrinius: Giedriaus Svilainio „Žuvų mįsles“ ir „Cantare“ vizitine kortele tapusią Roberto Varno aranžuotą žemaičių liaudies dainą „Lek’ gervė“. Mat vadovaujantis konkurso nuostatais, parinktas repertuaras turi būti su folkloro elementais.

Konkursas, Torevjechos savivaldybės organizuojamas jau 58 metus ir pripažįstamas reikšmingiausiu miesto kultūros renginiu, turi gilias tradicijas. Jis visuomet sulaukia didžiulio atlikėjų bei publikos susidomėjimo, yra transliuojamas per vietinę televiziją. Interviu jai davė ir „Cantare“ vadovas A.Dambrauskas.

Trečiąjį dešimtmetį gyvuojantis choras „Cantare“ yra surengęs daugybę koncertų, sėkmingai dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Austrijoje, Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje. Pernai tarptautiniame chorų konkurse Makedonijoje choras aplenkė 19 varžovų ir iškovojo pirmąją vietą. Už puikius pasirodymus svetur „Cantare“ pelnė garbingą Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo apdovanojimą – „Aukso paukštę“.

Klaipėdiečių choras dėkingas UAB „Švyturys-Utenos alus“, UAB „Solorina“, AB „Klaipėdos vanduo“, UAB „Ideascape Baltic“ ir kitiems rėmėjams, kurių dėka galėjo nuvykti į šį konkursą.

Televizijos laida apie konkursą, reportažas apie choro „Cantare“ pasirodymą (nuo 36:47 min.): http://www.torreviejaip.tv/programas/58-certamen-internacional-de-habaneras-y-polifonia/programa-especial-habaneras-2012-01

Choro „Cantare“ Torevjechoje atliktas kūrinys „Lek’ gervė“ (nuo 2:34 min.): http://www.youtube.com/watch?v=IZCcFgZ_pA0&feature=relmfu



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilona

Ilona portretas
Šaunuoliai, CANTARE! Taip ir toliau garsinkite mūsų miestą bei šalį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių