Quantcast

Kitąmet rengiamas pirmasis didelio masto architektūros festivalis

2013 metų rugsėjo-spalio mėnesiais vyks pirmasis plataus masto architektūros renginys Lietuvoje - Kauno architektūros festivalis „KAFe“. Jis bus skirtas opiai temai – vandens ir miesto santykiui: „Istoriniai miestų centrai bei jų ryšys su upėmis“. 

„KAFe“ - tai 6-8 savaičių trukmės reguliarus įvairaus spektro tarptautinis profesinis - edukacinis architektūros renginys, numatomas rengti Kaune kas 2-3 metai. Juo bus siekiama parodyti architektūros reikšmę šalies kultūrai bei ekonomikai. Renginys skirtas Lietuvos ir Kauno gyventojams, o taip pat architektūros profesionalams.

Planuojama apie 25-30 pagrindinių renginių, dauguma jų vyks Kauno „Žalgirio arenos“ parodų-renginių zonoje bei amfiteatre apatiniame aukšte ir bus prieinami visiems.

Pirmasis KAFe startuos kartu su 2013 metų mokslo metų pradžia ir finišuos spalio 30 d. Jį sudarys 5 teminiai blokai, besiskiriantis auditorija, forma, vieta: Studiju KAFe, paskaitos, parodos, Laisvės impulsai. Po šiuo renginio skėčiu glausis ir tęstiniu jau tapęs ketvirtasis Lietuvos ir Japonijos renginys „Rytai-Rytai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių