Quantcast

„Kino pavasaryje gyvai“ – šokoladinis kino seansas

Žvarbų ketvirtadienio vakarą „Kino pavasaris gyvai“ muzikos klubą „Tamsta“ užlies karštu šokoladu, ausis – gyvomis grupės „Club Vilnius Hot“ melodijomis, o akis – filmu gardumynu „Šokoladas“.

„Kino pavasaris gyvai“ – tai bendras Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ ir muzikinio klubo „Tamsta“ renginių ciklas.

Kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį „Tamstoje“ vyksta malonumų vakaras ausims ir akims, kuomet prieš gero kino seansą žiūrovai apšildomi gyvai atliekamais muzikos kūriniais iš filmo garso takelio.

Šį kartą, sausio 28 dieną, renginio žiūrovai pamalonins ne tik savo ausis, akis, bet ir gomurį. Iš malonumo sutirps ir moterys, ir vyrai, nes vakaro filmas – gardusis Lasse Hallstrom „Šokoladas“ (2000 m.).

Juosta apie aistrą gyvenimui, žmogui ir šokoladui. Apie vienišą moterį ir motiną, konservatyviems mažo Prancūzijos provincijos miestelio gyventojams įrodžiusią, kad malonumai – ne nuodėmė, juodasis šokoladas – ne toks kartus, kaip gyvenimas be aistros, o visa tai – gyvenimą ir šokoladą, sumaišius su meile – skonis ypatingas.

Gurmaniška romantinė drama su šokoladinių akių savininkais Johnny Deppu ir prancūzaite Juliette Binoche buvo nominuota net penkiems „Oskarams“ ir keturiems „Auksiniams gaubliams“.

Prieš šokoladinį kino seansą gyvai atliekamu svingu visus apšildys čigoniško džiazo grupė „Club Vilnius Hot“. Lengvos, svajingos, nenuspėjamos, filme girdėtos svingo melodijos bus pagardintos karštu šokoladu, pyragaičiams, tortais ir kitais šokoladiniais skanėstais.

Gardus kinas, skani muzika ir saldus šokoladas – dar ne visos vakaro pramogos. Leidykla „Versus Aureus“ renginio metu surengs viktoriną ir penkiems atidžiausiems seanso žiūrovams padovanos po Joanne Harris knygą „Šokoladas“, pagal kurią ir buvo pastatyta ši juosta.

Šokoladinis „Kino pavasaris gyvai“ seansas – skani įžanga prieš bestselerio autorės vizitą į Lietuvą (šiemet ji dalyvaus Vilniaus knygų mugėje) ir jubiliejinį, jau 15-ąjį tarptautinį kino festivalį „Kino pavasaris“, kuris šiemet įvyks kovo 18 d. – balandžio 2 d.


Šiame straipsnyje: Kino pavasarisTamsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių